Nemzetközi foci

Egészen döbbenetes formában van a Manchester City

GARETH COPLEY / POOL / AFP
GARETH COPLEY / POOL / AFP

Már a 20. mérkőzését nyerte meg egyhuzamban a Manchester City, amely ezúttal otthon nyert 2-1-re a West Ham United ellen a Premier League 26. fordulójában. Pep Guardiola csapata legutóbb októberben, a Tottenhemtől szenvedett vereséget, az azóta lejátszott 27 mérkőzés során ráadásul csak három volt döntetlen.

Kapcsolódó
Guardiola: A Real és a Barca is megveszi a sikereket
Meg a Manchester United, a Juventus és az AC Milan is.

A mostani siker különlegességét az adja, hogy két védő szerezte a City góljait.

Az első Ruben Días a 30. percben, De Bruyne zseniális passza után. A West Ham ugyanakkor meglepetésre minőségibb lehetőségeket dolgozott ki a szünetig, mint a hazai csapat, Antonio pedig közelről ki is tudott egyenlíteni. A második félidőben Stones döntötte el a meccset, Mahrez passza után talált be.

A manchesteri gólok:

A City utcahosszal vezeti a bajnokságot, bár egy mérkőzéssel többet játszott, de 13 pont a fórja a második Manchester United előtt. A West Ham négy veretlen bajnoki után kapott ki, de így is kellemes meglepetés a teljesítményük, a negyedik helyen állnak jelenleg.

És egy döbbenetes statisztika Guardiola kapcsán: már a 200. győzelme volt ez a Cityvel, amihez mindössze 273 mérkőzésre volt szüksége. Természetesen rekord az angol csapatok esetében.

A korábbi csúcstartó José Mourinho volt, akinek 303 meccs kellett ennek eléréséhez a Chelsea-vel. Guardiolának a mostani volt az 500. sikere élvonalbeli csapat élén minden sorozatot figyelembe véve (Barcelona 179 győzelem, Bayern München 121, Manchester City 200).

Premier League, 26. forduló

Manchester City – West Ham United 2-1 (1-1)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik