Nemzetközi foci

Tetovált edző rázhatja fel az európai foci egyik szenvedő óriását

Jorge Rodrigues / AGIF / AGIF via AFP
Jorge Rodrigues / AGIF / AGIF via AFP

Az argentin Jorge Sampaoli veszi át az Olympique Marseille labdarúgócsapatának szakmai irányítását. A klub honlapjának közlése szerint 2023 nyaráig szóló megállapodást kötöttek a 60 éves trénerrel, aki korábban dolgozott már az argentin és chilei válogatottnál, valamint irányította a Sevillát, a Santost és legutóbb az Atlético Mineirót. Utóbbinál tavaly márciusában foglalta el a kispadot, és hétfőn kezdeményezte szerződésének felbontását.

Kapcsolódó
Eldurrant a szurkolók agya, betörtek az edzőközpontba
Elegük van a klubvezetésből és pár játékosból, ennek most hangot is adtak.

A marseille-i együttestől a hónap elején távozott André Villas-Boas, aki azért mondott le vezetőedzői posztjáról, mert a klub vezetősége nem egyeztetett vele szakmai kérdésekben, a játékoskeret összetételéről. Az OM a bajnoki idényben 25 találkozón 38 pontot szerzett, és a hetedik helyen áll a Ligue 1 tabelláján, 20 ponttal elmaradva az éllovas Lille-től, írja az MTI.

A francia egyesület hozzátette: a jövőben Pablo Longoria lesz az OM vezérigazgatója és a klub elnöke, aki így egy személyben felel majd a gazdasági és a szakmai működésért. Longoria 2020 augusztusától az OM futballigazgatója volt. A klub korábbi vezetőjét, Jacques-Henri Eyraudot pedig gyakorlatilag lefokozták, az OM felügyeleti testületének lesz a tagja a jövőben.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik