Nemzetközi foci

Eldurrant a szurkolók agya, betörtek az edzőközpontba

NICOLAS TUCAT / AFP
NICOLAS TUCAT / AFP

Marseille-i szurkolók egy csoportja szombat délután behatolt a francia labdarúgó-bajnokságban jelenleg hatodik helyezett csapat edzőközpontjába, írja az MTI. Két-háromszáz drukker vonult a létesítményhez pár órával az Olympique Marseille esti, Rennes elleni hazai mérkőzése előtt.

Az elégedetlenkedők a klubvezetés távozását követelték, egyesek közvetlenül a klubelnök Jacques-Henri Eyraud-nak címezték üzeneteiket. A dühös szurkolók közül jó páran petárdáztak, tűzijátékoztak, füst- és fénygránátokat dobáltak. Néhányan be is jutottak a Robert Louis Dreyfus központba, de jelentések szerint később lecsillapodtak a kedélyek.

A l’Equipe című lap úgy tudja, hogy játékosok nem voltak az edzőközpontban, két alkalmazott, illetve négy rendőr szenvedett kisebb sérülést. Huszonöt drukkert állítottak elő.

Az OM esti meccsét ugyanakkor elhalasztották az RMC cikke szerint.

A méltatlankodók korábban a város több pontján transzparenseket helyeztek ki üzeneteikkel. Az elnöknek szóló egyiken az állt: „te meg akartad nekünk mondani, hogyan szurkoljunk a klubunknak, mi most megmutatjuk, hogyan hagyd el”.

Az OM hátránya 21 forduló után 14 pont az éllovas Olympique Lyonnal szemben.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik