FRANCK FIFE / AFP
Nemzetközi foci sport

Kiütötte a Barcelonát, majd otthon elbukott a PSG

2010-11 óta nem szerepelt ennyire rosszul a francia labdarúgó-bajnokságban a Paris Saint-Germain, amely tíz éve nyolc vereséggel zárta a szezont, jelenleg pedig hat elvesztett meccsnél jár.

Kapcsolódó
Biztos, hogy kell Messi a PSG-nek, ha van egy ennyire zseniális Mbappéja?
Lionel Messi-Kylian Mbappé 1-3. Akár így is összefoglalhatnánk a Barcelona-PSG BL-nyolcaddöntő első felvonását, amelyen a párizsi csapat a sérült Neymar nélkül is bántóan könnyedén győzte le a Barcát.

Mauricio Pochettino csapata vasárnap a rivális Monacótól hazai pályán szenvedett 2-0-s vereséget, így az 58 pontos Lille és az 55 pontos Lyon mögött 54 ponttal a harmadik helyen áll, de a rivális Monaco is 52-t gyűjtött.

A PSG a három vetélytárs elleni négy meccsen a megszerezhető tizenkettőből mindössze egy pontot gyűjtött.

A vasárnapi mérkőzés annak fényében volt nagy csalódás, hogy a csapat hét közben 4-1-re nyert az FC Barcelona ellen a Camp Nouban, akkor Kylian Mbappé mesterhármast szerzett.

„Minden mérkőzés és minden verseny más. Sajnos most a körülmények kedvezőtlenek voltak számunkra, nem játszottunk jól. Nem voltunk azon a szinten, hogy meccset nyerjünk. És ilyenkor logikus, hogy az edző a felelős. Vállalom is a felelősséget” – mondta Pochettino.

A Monaco horvát edzője, Niko Kovac azt mondta, természetesen látta a Barca elleni mérkőzést.

„Elkerülve az összehasonlítást, most nagyon jól védekeztünk. A PSG nehezen tudott átjutni rajtunk. Felkészültünk a 4-5-1-es rendszerre, és a terv elég jól sikerült” – mondta.

Arra a kérdésre, hogy mostantól akkor a cél a bajnoki cím az felelte, az álláspontja nem változott, haladnak előre, és ezzel egyelőre nagyon elégedett.

Nem vagyunk ugyanolyan szinten, mint a PSG, a Lille és a Lyon

– tette hozzá.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!