Nemzetközi foci

Kiütötte a Barcelonát, majd otthon elbukott a PSG

FRANCK FIFE / AFP
FRANCK FIFE / AFP

2010-11 óta nem szerepelt ennyire rosszul a francia labdarúgó-bajnokságban a Paris Saint-Germain, amely tíz éve nyolc vereséggel zárta a szezont, jelenleg pedig hat elvesztett meccsnél jár.

Kapcsolódó
Biztos, hogy kell Messi a PSG-nek, ha van egy ennyire zseniális Mbappéja?
Lionel Messi-Kylian Mbappé 1-3. Akár így is összefoglalhatnánk a Barcelona-PSG BL-nyolcaddöntő első felvonását, amelyen a párizsi csapat a sérült Neymar nélkül is bántóan könnyedén győzte le a Barcát.

Mauricio Pochettino csapata vasárnap a rivális Monacótól hazai pályán szenvedett 2-0-s vereséget, így az 58 pontos Lille és az 55 pontos Lyon mögött 54 ponttal a harmadik helyen áll, de a rivális Monaco is 52-t gyűjtött.

A PSG a három vetélytárs elleni négy meccsen a megszerezhető tizenkettőből mindössze egy pontot gyűjtött.

A vasárnapi mérkőzés annak fényében volt nagy csalódás, hogy a csapat hét közben 4-1-re nyert az FC Barcelona ellen a Camp Nouban, akkor Kylian Mbappé mesterhármast szerzett.

„Minden mérkőzés és minden verseny más. Sajnos most a körülmények kedvezőtlenek voltak számunkra, nem játszottunk jól. Nem voltunk azon a szinten, hogy meccset nyerjünk. És ilyenkor logikus, hogy az edző a felelős. Vállalom is a felelősséget” – mondta Pochettino.

A Monaco horvát edzője, Niko Kovac azt mondta, természetesen látta a Barca elleni mérkőzést.

„Elkerülve az összehasonlítást, most nagyon jól védekeztünk. A PSG nehezen tudott átjutni rajtunk. Felkészültünk a 4-5-1-es rendszerre, és a terv elég jól sikerült” – mondta.

Arra a kérdésre, hogy mostantól akkor a cél a bajnoki cím az felelte, az álláspontja nem változott, haladnak előre, és ezzel egyelőre nagyon elégedett.

Nem vagyunk ugyanolyan szinten, mint a PSG, a Lille és a Lyon

– tette hozzá.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik