Nemzetközi foci

Mourinho pályafutása legrosszabb statisztikáját hozta össze a Tottenhamnél

Kirsty Wigglesworth / POOL / AFP
Kirsty Wigglesworth / POOL / AFP

Nem sikerült jól José Mourinho 50. bajnoki mérkőzése a Tottenham kispadján, a Spurs ugyanis 2-1-es vereséget szenvedett a West Ham United vendégeként.

Kapcsolódó

A West Ham mindkét félidő elején betalált, úgyhogy Mourinho nem dicsérhette meg játékosait, amiért ennyire dekoncentráltak voltak az első percekben, valamint a szünet után.

Az eddigi 50. bajnokin a Spursszel Mourinho 81 pontot szerzett, és ez edzői karrierjének legrosszabb mutatója félszáz találkozó után. A legtöbb pontot első chelsea-s időszakában szerezte Mourinho, 126-ot, a Portóval 124-et, a Real Madriddal 123-at gyűjtött az első 50 bajnokin.

A Tottenhamnek nagyon kaparnia kell, ha oda akar érni a BL-t jelentő negyedik helyre, mert jelenleg kilenc pont a hátránya a West Ham mögött, igaz, egy meccsel kevesebbet játszott. Ha a Spursnél esetleg elégedetlenek is Mourinhóval, szinte biztos, hogy az idény végéig nem történik váltás, mivel ez 30 millió fontos kiadást jelentene a klubnak.

Kapcsolódó
30 millió indoka van a Tottenhamnek, hogy ne váljon meg Mourinhótól
A bajnokságban már nincs is esély, az EL-ben még menetelhet a Spurs.

Pedig a Spurs 12 forduló után még vezetett, az azóta lejátszott 12 meccsen viszont csak 11 pontot szerzett, ami komoly visszaesést mutat.

Olvasói sztorik