Nemzetközi foci

Ilyen vereségben sem volt még része José Mourinhónak

NEIL HALL / POOL / AFP
NEIL HALL / POOL / AFP

A Tottenham Hotspur 2-1-re kikapott a West Ham United vendégeként a Premier League 25. fordulójában, ami a két csapat formáját nézve nem is akkora meglepetés. A West Ham így megelőzte a Chelsea-t és a negyedik, a Spurs maradt a kilencedik helyen.

A WHU egyébként gyors gólokkal lepte meg ellenfelét, Antonio az ötödik percben szerzett vezetést, amit a fordulás után Lingard duplázott meg a 47. percben. Utóbbinál az asszisztens lest jelzett, de visszanézték videobíróval a történteket és megadták a találatot – érdekes volt látni, hogy a támadó így kétszer ünnepelt, másodjára már a csapattársaival. Lucas volt, aki a szépítő gólt szerezte, a csereként beállt Bale passzából talált be. Minden esélye megvolt az egyenlítésre a Spursnek, de előbb a keresztléc, majd a kapufa segített be a West Hamnek.

Az Opta statisztikái szerint először fordult elő egy Mourinho-csapattal, hogy mind a két félidő első öt percében gólt kapjon.

Kapcsolódó
30 millió indoka van a Tottenhamnek, hogy ne váljon meg Mourinhótól
A bajnokságban már nincs is esély, az EL-ben még menetelhet a Spurs.

A Tottenham a legutóbbi nyolc tétmeccsén a hatodik vereségét szenvedte el, így alighanem ismét téma lesz a napokban a portugál edző jövője. Ugyanakkor épp a hétvégén derült ki, hogy a klub számára 30 millió fontos lépés lenne őt a szezon közben meneszteni.

Premier League, 25. forduló

West Ham United – Tottenham Hotspur 2-1 (1-0)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik