Nemzetközi foci

Klopp: Egy normális idényben nem lennénk 16 ponttal a City mögött

Kisbenedek Attila / AFP
Kisbenedek Attila / AFP

Nem úgy néz ki, hogy címvédés lesz a Premier League-ben, hiszen a Liverpool hátránya 24 forduló után 16 pont az éllovas Manchester City mögött.

A zsinórban három bajnokit elvesztő Poolnak egyelőre azért kell kaparnia, hogy beférjen az első négybe, és kvalifikálja magát a Bajnokok Ligája következő idényére.

„A következő idényben meg kell próbálnunk folyamatosan a legjobb arcunkat mutatni, ennél többet nem tehetünk. Ehhez sok tényezőre szükség lesz, többek között kicsivel több szerencsére is. A szezon elején pechesek voltunk a sok sérülés miatt, ezek nélkül sokkal közelebb lehetnénk a Cityhez a tabellán.

Azt hiszem, egyetérthetünk abban, és szerintem Pep Guardiola is így gondolja, hogy egy normális idényben nem lenne 16 pont a lemaradásunk

– nyilatkozta Jürgen Klopp, a Liverpool edzője.

Akinek főleg a hátvédsorban akadtak problémái a sérülések miatt, mivel Virgil van Dijk, Joel Matip és Joe Gomez is kidőlt, de a középpályás Naby Keita is csak hét bajnokin lépett pályára.

Kapcsolódó
30 millió indoka van a Tottenhamnek, hogy ne váljon meg Mourinhótól
A bajnokságban már nincs is esély, az EL-ben még menetelhet a Spurs.

A hét közben a Puskás Arénában játszott BL-nyolcaddöntőn a Gulácsi Péterrel és Willi Orbánnal felálló RB Leipziget 2-0-ra legyőző Pool szombaton az Everton ellen vív városi rangadót. A Liverpool minden sorozatot számítva 23 mérkőzés óta veretlen az Everton ellen, amely most csak három ponttal van mögötte a tabellán.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik