Nemzetközi foci

A Bayern veresége helyzetbe hozta Gulácsiékat

Daniel ROLAND / AFP / POOL
Daniel ROLAND / AFP / POOL

A klubvilágbajnokság megnyerése óta második bajnokiját sem tudta megnyerni a Bayern München, amely az Arminia Bielefeld elleni döntetlen után ezúttal kikapott az Eintracht Frankfurt otthonában.

A Frankfurt nagyon meghajtotta az első félidőt, előbb Kostic beadása után Kamada talált be,

majd a japán légiós a második gólban is szerepet vállalt, begyűjtött egy labdát az alapvonalnál, a lekészítése után pedig Younes lőtte szét a bal felsőt.

A Bayern a második félidőben más sebességi fokozatra kapcsolt, és Sané szenzációs alakítása után Lewandowski meglőtte a szokásos gólját, de hiába nyomott a címvédő, egyenlítenie már nem sikerült.

A Bayern veresége azt jelenti, hogy ha az RB Leipzig nyerni tud a Dárdai Pál által irányított Hertha otthonában, akkor a müncheniek előnye két pontra apad. A Frankfurt pedig zsinórban ötödik bajnokiját nyerte meg, tizenegy forduló óta veretlen, és ezzel a BL-t érő negyedik helyet foglalja el.

Sallai Roland a második félidő közepén állt be a Freiburgba, de ő sem tudott segíteni csapatán, amely 1-0-ra kikapott az Union Berlintől. Szalai Ádám viszont győztes csapat tagja volt, a Mainz ugyanis meglepetést okozott a BL-nyolcaddöntős Mönchengladbach vendégeként. A magyar válogatott csapatkapitánya 69 percet töltött a pályán.

Bundesliga, 22. forduló:

Eintracht Frankfurt – Bayern München 2-1 (2-0)
SC Freiburg – Union Berlin 0-1 (0-0)
1. FC Köln – VfB Stuttgart 0-1 (0-0)
Borussia Mönchengladbach – FSV Mainz 05 1-2 (1-1)

 

vasárnap játsszák:
Augsburg – Bayer Leverkusen 13.30
Hertha BSC – RB Leipzig 15.30
TSG 1899 Hoffenheim – Werder Bremen 18.00

Olvasói sztorik