Nemzetközi foci

Lewandowski egy mondattal elszomorította a kapusokat

Andreas Schaad / AP-POOL / dpa Picture-Alliance via AFP
Andreas Schaad / AP-POOL / dpa Picture-Alliance via AFP

Bár Robert Lewandowski az elmúlt egy évben megnyerte a Bayern Münchennel a Bundesligát, a német kupát, a Bajnokok Ligáját, a német és az európai Szuperkupát, valamint a klubvilágbajnokságot, úgy tűnik, a lengyel csatár semmit sem vesztett a motivációjából.

A FIFA által 2020 legjobbjának választott Lewandowski azt nyilatkozta, 6-7 évet még lát maga előtt a futballpályán, vagyis közel 40 éves lesz, mire visszavonul.

Szenvedélyesen szeretem ezt a sportot, és vannak még céljaim. Egy játékos pályafutása véges, de még nem jutottam el arra a pontra, amikor azt érzem, hogy már mindent elértem. Ha egy nap felmerül bennem ez a gondolat, az egy jel lesz számomra, hogy mérlegeljem, meddig folytassam. Sok múlik a mentális tényezőkön, és fontos, hogy az ember új kihívásokat tűzzön ki maga elé

mondta Lewandowski, aki a Bundesligában idén 20 meccsen 25 alkalommal volt eredményes, minden sorozatot számolva pedig 29 találkozón 30 gólnál jár.

Ha így folytatja, megdöntheti Gerd Müller Bundesliga-rekordját, aki az 1970-1971-es idényben 40 góllal lett gólkirály.

Lewandowskival a magyar válogatott védőinek is lesz gondja, mivel a két csapat egy csoportba került a vb-selejtezőkön, és az első fordulóban, március 25-én egyből össze is csap a két gárda.

A lengyelek szövetségi kapitányt váltottak, Jerzy Brzeczek helyett az általunk is jól ismert, korábban Fehérváron is dolgozó Paulo Sousa lett az új főnök, akiről Lewandowski diplomatikusan csak annyit mondott, beszélt az új kapitánnyal, aki ígéretes jövőképet vázolt fel neki.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik