Nemzetközi foci bajnokok ligája

„Ronaldo mindig önző volt”

MIGUEL RIOPA / AFP
MIGUEL RIOPA / AFP

Egygólos hátrányban várja a Porto elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő visszavágóját a Juventus.

Kapcsolódó
Hátrányban a Juve, Haalandra elfogytak a jelzők
A Porto két villámgyors góllal sokkolta a Juventust a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, és 2-1-es előnyből várja a visszavágót. A Sevilla ugyan korán vezetést szerzett a Borussia Dortmund ellen, de aztán beindult Erling Haaland.

Amióta Cristiano Ronaldo a Juventus játékosa, először fordult elő, hogy egy egyenes kieséses szakaszban vívott meccsen betalált valamelyik csapattársa, most Federico Chiesa volt az, aki kétgólos hátrányban visszahozta a reményt az olaszok számára. Ronaldo a hosszabbításban szeretett volna büntetőt kapni, amikor a 16-oson belül felborult Zaidu Sanusi mellett, de a bíró még vissza sem nézte az esetet.

Kapcsolódó
Egyértelmű büntetőt kér számon a bírón a Juventus edzője
A Cristiano Ronaldo elleni esetet a 94. percben már nem is nézte vissza a játékvezető.

A meccs után az olasz futball korábbi fenegyereke, Antonio Cassano fejtette ki a véleményét a gól nélkül záró Ronaldóról, akit önzőnek titulált.

„Lehet, hogy Ronaldo számolatlanul lövi a gólokat, de úgy néz ki, mintha problémát jelentene számára, ahogy a Juve edzője, Andrea Pirlo közelít a futballhoz.

Ronaldo mindig önző volt, az nem érdekli, ha mások betalálnak, csak az élteti, hogy ő legyen a gólszerző. Ha Xavit, Andrés Iniestát, Luka Modricot vagy Toni Kroost mögé raknánk, 50 gólt szerezne egy idényben, de a Juventusnál mintha megváltozott volna a szemlélet, és legyünk őszinték, ez nem jó hír Ronaldónak

– magyarázta a korábbi 39-szeres olasz válogatott Cassano, aki a Bariból indulva játszott a Romában, a Real Madridban, a Milanban, az Interben, a Parmában és a Sampdoriában is.

A mondandója azért is érdekes, mert Ronaldo 36 évesen is elég jó idényt fut, 27 juvés tétmeccsén 23 gólja és 3 gólpassza van.

Olvasói sztorik