Nemzetközi foci

Lukaku Suáreznél és Lewandowskinál fiatalabban érte el a 300 gólos határt

Marco BERTORELLO / AFP
Marco BERTORELLO / AFP

Nagy esélyt kapott az Inter azzal, hogy a Milan szombaton a földbe állt az újonc Spezia otthonában.

Kapcsolódó
Lefocizta a Milant a Serie A újonca
Kaput eltaláló lövése sem volt a Serie A listavezetőjének.

Az Inter meg is ragadta a lehetőséget, és 3-1-re verte a Laziót, ezzel átvette a vezetést a tabellán.

Kapcsolódó
Kihasználta a Milan botlását, élre állt az Inter
Handanovic 500. meccsét játszotta a milánói csapatban.

A meccs Romelu Lukakuról szólt, az Inter belga csatára kétszer vette be a Lazio kapuját, majd a harmadik gólt ő rúgatta Lautaro Martínezzel.

A 27 éves Lukaku beérte a 16 gólos Cristiano Ronaldót a Serie A góllövőlistájának élén, minden sorozatot számolva pedig már 22 találatnál jár az idényben. A pályafutása egészét tekintve pedig 300 gólnál tart Lukaku, aki ebből 56-ot szerzett a milánói klub mezében.

A futballstatisztikákkal foglalkozó oldalak révén el tudjuk helyezni a belga csatárt a közelmúlt legjobbjai között: Lionel Messi, Neymar vagy Ronaldo nála is fiatalabban jutott el a 300-as határig, míg Robert Lewandowski és Luis Suárez a 28., Zlatan Ibrahimovic a 31. születésnapját is megünnepelte, mire összejött nekik a 300 gól.

Az Inter a Serie A következő fordulójában a Milannal játszik, ha Lukakuék nyernek, négy pontra hízik az előnyük, ha a Milan zsákolja be a három pontot, akkor visszaáll a tabella élére. A két csapat néhány hete parázs meccset játszott az olasz kupában, akkor Christian Eriksen szabadrúgásával az Inter nyert, de a találkozó után mindenki Lukaku és Zlatan Ibrahimovic balhéjáról beszélt.

Kapcsolódó
Ibrahimovic tudta, mit kell mondani, hogy kiborítsa Lukakut
A szamár jelzőnek és a vuduzás emlegetésének is megvan a háttere.
Olvasói sztorik