Nemzetközi foci

Ibrahimovic tudta, mit kell mondani, hogy kiborítsa Lukakut

MIGUEL MEDINA / AFP
MIGUEL MEDINA / AFP

Bár szólhatott volna az Inter-Milan olasz kupa-negyeddöntő arról is, hogy az Internél abszolút peremembernek számító Christian Eriksen látványos szabadrúgásgóllal lőtte tovább a csapatát, vagy arról, hogy a Gianluigi Donnarummát helyettesítő Ciprian Tatarusanu egészen ihletett formában védett, a meccs után mindenki Romelu Lukaku és Zlatan Ibrahimovic balhéjáról beszél.

Az egész úgy indult, hogy az első félidő végén Alessio Romagnoli, a Milan védője szabálytalankodott Lukakuval, akit előtte már Franck Kessié is kezelgetett, és Lukaku nem hagyta szó nélkül a dolgot. A szájkaratéra bármikor kapható Ibrahimovic gyorsan csatlakozott a vitázó felekhez, aminek az lett a vége, hogy belemásztak egymás arcába Lukakuval, majd vállalhatatlan dolgokat kiabáltak egymásnak, amit az üres stadion miatt tisztán lehetett hallani.

Miután kölcsönösen szarnak titulálták egymást, Ibrahimovic kis szamárnak hívta Lukakut, és egy vudu szertartást emlegetett, míg Lukaku ennél vulgárisabb volt, veréssel és fejbe lövéssel fenyegette a svédet, valamint kilátásba helyezte, hogy őt és a feleségét is ágyba viszi.


A szócsata közben mindketten sárga lapot kaptak, majd az öltözőbe menet Lukaku még szeretett volna kicsit közelebbről is barátkozni Ibrahimoviccsal, de a csapattársai lefogták.

A két nehézfiú a Manchester Unitednél játszott együtt, és Ibra már akkor is piszkálta Lukakut, akinek felajánlotta, hogy minden egyes alkalommal kap 50 fontot, amikor jól sikerül az első érintése, az internetes fórumokon ugyanis állandó téma volt, hogy a belga támadó technikája nem elég kifinomult.

„És mit nyerek, ha minden átvételem jól sikerül? – kérdezte Lukaku.

Semmit, de jobb játékos leszel

– hangzott Ibrahimovic válasza.

Lukaku végül nem ment bele a fogadásba, de amikor az Interhez igazolt, korábbi csapattársa azt mondta róla, hogy ne várjanak tőle technikai bravúrokat, mert a testi ereje a legnagyobb fegyvere, de hatalmas bizonyítási vágy dolgozik benne.

Ibrahimovicra jellemző, hogy tudja, mivel lehet heccelni az ellenfelet, és Lukaku esetében is oda ütött verbálisan, ahol tudta, hogy fájni fog.

A vudut témát azért hozhatta elő, mert az Everton főrészvényese, Farhad Moshiri 2018 januárjában azt híresztelte, hogy Lukaku egy vuduüzenet miatt nem fogadta el a liverpooli csapat ajánlatát, pedig heti 140 ezer fontot kereshetett volna.

Jobb ajánlatot kínáltunk neki, mint a Chelsea, az ügynöke már ott volt, hogy aláírjuk a szerződést, aztán Romelu a megbeszélés közben felhívta az édesanyját. Azt mondta, hogy Afrikában járt zarándoklaton, ahol részt vett egy vuduszertartáson, és azt az üzenetet kapta, hogy a Chelsea-t kell választania

idézte Moshirit a Guardian.

Lukaku végül a Chelsea helyett a Manchester Unitedhez igazolt, ahol két idényt töltött el, és az első évben voltak csapattársak Ibrahimoviccsal.

A szamár szónak is megvan a háttere, a nagydarab, főleg a fizikai erejük révén érvényesülő csatárokat gyakran gúnyolják ezzel a kifejezéssel, Lukakunak is kijutott ebből még Manchesterben, és Ibrahimovic is tisztában volt ezzel.

A kupameccsen a Milanak vezetést szerző Ibrahimovicot aztán a második félidőben kiállították, és az Inter előbb Lukaku büntetőjével egyenlített, majd a bírócsere miatt – Paolo Valeri megsérült, és a negyedik játékvezető, Daniele Chiffi állt be a helyére – tízpercesre nyúló hosszabbításban jött a már említett Eriksen-gól, amivel eldőlt, hogy nem lesz szükség a 2×15 perces ráadásra.

Ibrahimovic az öltözőben bocsánatot kért a társaitól, amiért a kiállítással nehéz helyzetbe hozta őket, szerdán pedig találkozott a vezetőség tagjaival, hogy megbeszéljék a Lukakuval történt incidenst. A vuduzás miatt voltak, akik rasszizmussal vádolták a Milan házi gólkirályát, aki a Twitter-oldalán reagált.

„Zlatan világában nincs helye a rasszizmusnak. Mindannyian egy fajhoz tartozunk, és egyenlőek vagyunk. Mindannyian játékosok vagyunk, néhányan jobbak, mint mások” – írta.

Ibrahimovicot várhatóan egy meccsre fogják eltiltani a kupában a kiállítás miatt, de Lukaku is kisárgázta magát az elődöntőről, pedig minden bizonnyal a Juventus lesz az ellenfél. Igaz, az elődöntő már kétmeccses párharc lesz.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik