Nemzetközi foci

Igaz, hogy zakózott a Milan, de a meccs beszólása így is Ibrahimovicé

MIGUEL MEDINA / AFP
MIGUEL MEDINA / AFP

Hazai pályán kapott méretes pofont a Milan, amely mélyen a tudása alatt játszott, ezt pedig a BL-nyolcaddöntős Atalanta maximálisan kihasználta, és 3-0-ra győzött a San Siróban.

Kapcsolódó
A Milan nagy maflást kapott a mumusától
De így is őszi bajnok lett.

Az eddig a gólokat a bajnokságban többnyire kettesével szerző Zlatan Ibrahimovicnak elég csendes meccse volt, az első félidő végén volt ugyan egy helyzete, de amúgy nagyon jól védekezett ellene a vendégcsapat.

A svéd csatár a második félidő hosszabbításában szóváltásba keveredett az Atalanta harmadik gólját szerző Duván Zapatával, akinek amúgy ibrahimovicosan szólt oda: „Több gólt szereztem, mint amennyi meccset játszottál a karriered alatt” – hangzott a pikírt megjegyzés.

A Gazzetta dello Sport számítása szerint az Atalanta elleni meccs volt Ibrahimovic 600. bajnoki találkozója, és ezeken összesen 393 gólt szerzett. A Transfermarkt adatai alapján az Ibrahimovicnál tíz évvel fiatalabb Zapata a klubjaiban minden sorozatot számolva 334 meccsen lépett pályára, és 129 alkalommal volt eredményes, úgyhogy innen nézve ült a Milan csatárának beszólása.

Olvasói sztorik