Nemzetközi foci

Egy téli szerzemény lehet Dárdai csodafegyvere

Tom Weller / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Tom Weller / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Megszerezte első pontját a Hertha BSC Dárdai Pál visszatérésre óta, a csapat Stuttgartban játszott 1-1-es döntetlent, az egyenlítő gólt a csereként beállt, mindössze 17 éves Luka Netz szerezte a 82. percben. Bár az ő pályára küldése is nagy húzás volt, a bz-berlin.de szerint egy másik csere volt, aki igazán összekapta a társaságot és a gólpasszt adta.

A világbajnok Sami Khediráról van szó.

Kapcsolódó
Dárdai csiszolatlan gyémántra lelt Berlinben
A Hertha edzője szerint kemény küzdelem lesz a kiesés ellen.

Khedira a télen érkezett Berlinbe, a mostani mindössze a második meccse volt. Nemcsak a Herthában, hanem az egész szezonban, eddig összesen 41 percet töltött a pályán. Mégis, a Stuttgart ellen a kissé szétesett első félidőt követően stabilitást adott csapatának, miután beállt az 58. percben.

41 perc után már a Hertha vezére

írta cikkében a bz-berlin.de. Dárdai Pál is dicsérte a középpályást, a magyar edző úgy érezte, hogy a második félidő elején már be kell küldenie, mert a csapatnak szüksége van rá.

„Nagyon érti a játékot, rengeteg labdát szerzett. Edzősködnie kellene” – mondta játékosáról Dárdai.

A cikk kitér arra is, hogy Khedira a mérkőzés után beszédet tartott a csapatnak is, a társak pedig itták minden szavát. Már az első pillanattól kezdve megvan a tekintélye az öltözőben, ráadásul a német és az angol mellett spanyolul és olaszul is beszél, így mindenkivel megérteti magát a csapatból.

sofascore.com

A Hertha így sincs könnyű helyzetben, ugyanis mindössze egy pont az előnye a már osztályozót érő helyen álló Bielefeld előtt, amely ráadásul két mérkőzéssel kevesebbet játszott. De az utolsó előtti Mainz is mindössze négy pontra van. A sorsolás sem könnyű, vasárnap például a Lipcsét fogadják Dárdaiék.

Olvasói sztorik