Tom Weller / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Nemzetközi foci sport

Egy téli szerzemény lehet Dárdai csodafegyvere

Megszerezte első pontját a Hertha BSC Dárdai Pál visszatérésre óta, a csapat Stuttgartban játszott 1-1-es döntetlent, az egyenlítő gólt a csereként beállt, mindössze 17 éves Luka Netz szerezte a 82. percben. Bár az ő pályára küldése is nagy húzás volt, a bz-berlin.de szerint egy másik csere volt, aki igazán összekapta a társaságot és a gólpasszt adta.

A világbajnok Sami Khediráról van szó.

Kapcsolódó
Dárdai csiszolatlan gyémántra lelt Berlinben
A Hertha edzője szerint kemény küzdelem lesz a kiesés ellen.

Khedira a télen érkezett Berlinbe, a mostani mindössze a második meccse volt. Nemcsak a Herthában, hanem az egész szezonban, eddig összesen 41 percet töltött a pályán. Mégis, a Stuttgart ellen a kissé szétesett első félidőt követően stabilitást adott csapatának, miután beállt az 58. percben.

41 perc után már a Hertha vezére

írta cikkében a bz-berlin.de. Dárdai Pál is dicsérte a középpályást, a magyar edző úgy érezte, hogy a második félidő elején már be kell küldenie, mert a csapatnak szüksége van rá.

„Nagyon érti a játékot, rengeteg labdát szerzett. Edzősködnie kellene” – mondta játékosáról Dárdai.

A cikk kitér arra is, hogy Khedira a mérkőzés után beszédet tartott a csapatnak is, a társak pedig itták minden szavát. Már az első pillanattól kezdve megvan a tekintélye az öltözőben, ráadásul a német és az angol mellett spanyolul és olaszul is beszél, így mindenkivel megérteti magát a csapatból.

sofascore.com

A Hertha így sincs könnyű helyzetben, ugyanis mindössze egy pont az előnye a már osztályozót érő helyen álló Bielefeld előtt, amely ráadásul két mérkőzéssel kevesebbet játszott. De az utolsó előtti Mainz is mindössze négy pontra van. A sorsolás sem könnyű, vasárnap például a Lipcsét fogadják Dárdaiék.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!