Bekapta felesége gyógyszerét, ezért 12 hónapra eltiltották Európa legtehetségesebb kapusát

Az Ajaxnál most nagyon nem örülnek.

Az Európai Labdarúgó Szövetség fegyelmi testülete, az UEFA doppingvétség miatt 12 hónapos felfüggesztést szabott ki Andre Onanára – számolt be az Ajax hivatalos honlapja. A holland rekordbajnok kapusa október 30-án reggel rosszul érezte magát, ezért bekapott egy Lasimac nevű tablettát, egy olyan gyógyszert, amelyet korábban feleségének írt fel az orvos.

Pechére aznap meglepetésszerű doppingvizsgálatot tartottak, amely a kapus vizeletében egy Furoszemid nevű anyagot mutatott ki. A Furoszemid hazánkban is forgalomban van tabletta formájában. Vizelethajtó, vérnyomáscsökkentő készítmény. Elsősorban a só, illetve ennek következtében a víz visszaszívódását gátolja a vesében, így érve el a vizelethajtó, vérnyomáscsökkentő hatást. Mindez csak azért fontos, mert nem a teljesítmény fokozására szolgál.

Kapcsolódó
Ismét meglebegtették Szalai Ádám hazaigazolását
Magyarországon február 15-ig lehet igazolni. Addig így, vagy úgy, de eldől a kérdés.

Az UEFA fegyelmi testülete kijelentette, hogy Onanának nyilván nem állt szándékában csalni, ugyanakkor a hatályos doppingellenes szabályok ellen vétett, mert egy sportolónak minden körülmény mellett biztosítania kell, hogy tiltott anyag ne kerüljön a szervezetébe.

Onana és az Ajax természetesen fellebbezést nyújt be a Nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS).

Edwin van der Sar, az Ajax ügyvezető igazgatója úgy fogalmazott: „Ez szörnyű kudarc, a játékosunk és természetesen klub számára is. Andre kiemelt kapusunk, 2015 óta erősíti az Ajax csapatát, és nagyon népszerű a szurkolók körében. Bíztunk a felfüggesztett, vagy a tizenkét hónapnál jóval rövidebb büntetésben, mert vitathatatlanul véletlenül vétett, nem volt célja a testének erősítése és a teljesítményének a fokozása. ”

Kapcsolódó
Mourinho suttyó üzemmódba kapcsolt a Chelsea elleni bukott rangadó után
Gareth Bale-ről kérdezték, nem volt épp túl udvarias a válasza. És akkor még finoman fogalmaztunk.

A transfermarkt.com szerint 36 millió euróval Onana az Ajax legértékesebb játékosa. Az utóbbi időben napi szinten találgatták, a négy európai topbajnokságból melyik nagy klub lesz a még csak 24 éves kapus következő állomása.

Kapcsolódó
Csodagyereket igazolt a ghánai harmadosztályból az MTK
A 18 éves srácon kívül a 29 éves Marko Perkovicot Szlovéniából szerződtették.