Nemzetközi foci

Csúnyán lábon lőtte magát az Ajax az Európa Ligában

MAURICE VAN STEEN / ANP / AFP
MAURICE VAN STEEN / ANP / AFP

Sébastien Haller volt az Ajax történetének legdrágább igazolása, a francia támadó 22 millió euróért érkezett a holland csapathoz a West Ham Unitedtől.

A 26 éves játékos nem pazarolt el sok időt a beilleszkedésre új csapatánál, az Ajaxban eddig hat bajnokin kapott lehetőséget, és hat gólban vállalt szerepet, kettőt ő szerzett, négyet pedig előkészített.

Haller tehát fontos játékosa az Ajaxnak, így aztán még kínosabb baki, hogy a klub nem nevezte őt az Európa Liga egyenes kieséses szakaszára. A még versenyben lévő 32 csapatnak keddig kellett leadni a 25 fős névsort, és az Ajax listájáról hiányzik Haller neve.

„Egyeztetünk a holland szövetséggel és az UEFA-val, hogy kiderüljön, hogyan maradhatott le Haller a benevezettek közül” – idézte a BBC az Ajax szóvivőjét.

A Football Oranje nevű oldalon azt írják, az Ajax hibázott, egyszerűen elfelejtették, hogy már Hallerral is számolhatnak az EL-ben.

Az amszterdami csapat a 32 között a francia Lille-lel találkozik, amely a csoportkörben megelőzte a Milant, és vezeti hazája bajnokságát. A párharc első meccsét február 18-án rendezik a Lille otthonában.

Olvasói sztorik