Nemzetközi foci

Dárdai Pál pedagógiájában bízhatnak a Hertha-drukkerek

Thomas Frey/picture alliance via Getty Images
Thomas Frey/picture alliance via Getty Images

A Hertha BSC élére kinevezett Dárdai Pál nem az egyetlen magyar visszatérője a fővárosi csapatnak, Petry Zsolt kapusedző szintén a csapattal dolgozik. A szakember az M4 Sport Sporthíradójának adott interjújában kifejtette, hogy még 20-22 pontot kell szereznie az együttesnek a biztos bennmaradáshoz.

Nem lesz egyszerű feladat, mert a Schalke és a Mainz kivételével elég sűrű a mezőny. De a Mainz is jó edzőt talált, biztosan meg fog indulni felfelé

– mondta szerdán Petry.

Kapcsolódó
Majdnem két évbe telt, mire Berlinben is leesett, hogy nem Dárdaival volt baj
Túlzás vagy sem, nem volt annyira földtől elrugaszkodott, amikor Lothar Matthäus a berlini Guardiolaként hivatkozott rá. Dárdai Pál úgy távozott a Herthától, hogy igazából sosem ment el, most pedig ismét ő lehet a megmentő.

A kapusedző szerint lélektanilag jobb lett volna, ha közvetlen riválisokkal találkoznak a trénercserét követően, ehhez képest pénteken a címvédő Bayern Münchent fogadják, februárban találkoznak majd a második RB Leipziggel és a harmadik VfL Wolfsburggal is.

Petry szerint a vezetőedzőnek múlt hétfőn kinevezett Dárdai teljesen más stílust képvisel, mint elődei, ő egy játékosközeli tréner, és abban bíznak, hogy jobban összefogja majd a csapatot. Szerinte a korábbi magyar szövetségi kapitánynak 70-80 százalékban a pedagógiai képességeit kell előtérbe helyezni és csak 20-30 százalékban a taktikait.

A Hertha BSC 19 forduló után a 15. helyen áll a Bundesligában, azaz egyetlen pozícióval előzi meg az osztályozós pozíciót elfoglaló Bielefeldet.

Olvasói sztorik