Nemzetközi foci

A 92. perc elején még kiesésre állt, mégis továbbjutott a Barca a kupában

JORGE GUERRERO / AFP
JORGE GUERRERO / AFP

A Barcelona hihetetlen mérkőzésen, a Granadát hosszabbítást követően 5-3-ra verve jutott a legjobb négy közé a Király Kupában.

Kapcsolódó
Lionel Messi őrült fenyegetőzésbe kezdett
A Barcelona 33 éves csillaga a szerződése tartalmát nem cáfolta, ellenben egész pályafutását befolyásoló döntést lengetett be.

A Barca viszonylag erős kezdővel állt ki, Lionel Messi és Antoine Griezmann is a pályán volt a kezdő sípszótól kezdve, majd a második félidőben beállt a támadósorba Ousmané Dembélé és Martin Braithwaite is. A csapat a mezőnyfölényét és a helyzeteit sokáig mégsem tudta gólra váltani, miközben a hazaiak két helyzetből két gólt is szereztek, az első féidőben Kenedy volt eredményes, majd a 47. percben a 35 éves Roberto Soldado fejezett be góllal egy kontrát.

Ezzel a góllal szerzett vezetést a Granada:

Soldado szerezte a győztes gólt:

A hajrában kétszer is a lécet találták el a vendégek, Griezmann csak a 89. percben talált be bravúrral. Mégis időben jött a szépítés a Barcának, amely felpörgött, majd Jordi Alba fejjel hosszabbításra mentette a meccset a 92. percben.

Griezmann szépítése:

Alba egyenlítése:

A hosszabbításban is folytatódott az, amit korábban is láttunk, azaz nyomott a Barca, a Granada pedig bekkelt. A vendégek meg is szerezték a vezetést, ismét Griezmann volt eredményes, de szinte azonnal tizenegyest harcoltak ki a hazaiak, amivel egyenlítettek, a dráma folytatódott.

A hosszabbítás második félidejének elején De Jong juttatta ismét előnybe a Barcelonát, majd Griezmann külsővel passzolt Albához, aki szintén külsővel bombázott a léc alá, ezzel a parádés góllal pedig el is dőlt a meccs. A Barcelona 5-3-ra nyert és ott lesz az elődöntőben.

Korábban a Sevilla és a Levante (amely 121. percben szerzett góllal verte a Villarrealt) jutott be a legjobb négy közé, hozzájuk csatlakozott most a Barcelona.

Csütörtökön a Betis és a Bilbao játszik egymással.

Olvasói sztorik