Nemzetközi foci

Cristiano Ronaldo elég erős képekkel üzent az ellenfeleknek

Giuseppe Maffia / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Giuseppe Maffia / NurPhoto / NurPhoto via AFP

A Juventus nyerte az olasz Szuperkupát, miután a döntőben 2-0-ra legyőzte a Napolit. A Juve kilenc aranyérmével rekorder, és megvan Andrea Pirlo első trófeája is vezetőedzőként.

Imádom ezt az érzést

– írta a győztes gólt szerző Cristiano Ronaldo a kép mellé, amin a kupával pózolt, majd még konkretizálta is, hogy mit szeret a legjobban: nyerni. Egy másik bejegyzésben pedig azt írta, hogy

a Juventus visszatért, ezzel a mentalitással ugyanis további kupákat nyerhet a csapat. Neki ez volt a negyedik trófeája a Juvéval.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Cristiano Ronaldo (@cristiano) által megosztott bejegyzés

A portugál klasszis szerezte a győztes gólt, Álvaro Morata biztosította be a győzelmet a legvégén. Ronaldo ezzel már 760 gólos, amivel minden idők legeredményesebb gólszerzője – legalábbis egyes számítások szerint.

Kapcsolódó
A csatár, aki még Chuck Norrisnál is több gólt lőtt
Ha 5 helyzete volt egy meccsen, akkor 5 gólt szerzett, de háromszor is eljutott 7 találatig. A háború miatt csak egy vébén játszott, a kommunizmus alatt meghurcolták, de a góljait nem tudták elvenni. 805-tel zárt, ezt még Ronaldo is irigyli. Josef Bican portréja.

A nemzetközi szövetség (FIFA) nem vezet erről statisztikát, és amíg több szaklap szerint Ronaldo most megelőzte a cseh Josef Bicant (759) és élre állt a hivatalos találatok terén, más források szerint viszont még nem ő az első. A sportág történetével és statisztikáival foglalkozó IFFHS szerint Pelé nyolc góllal vezet még a portugál klasszis előtt, míg sok helye Bican neve mellett 805 találat szerepel.

Bican, Pelé és a szintén brazil Romario egyaránt ezer gólnál is többet ért el karrierje során, ugyanakkor azok egy részét amatőr, nem hivatalos, vagy barátságos meccseken.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Cristiano Ronaldo (@cristiano) által megosztott bejegyzés

Olvasói sztorik