Nemzetközi foci

Vb-selejtezős riválisnál lehet kapitány a korábbi Vidi-edző

NICOLAS TUCAT / AFP
NICOLAS TUCAT / AFP

Márciusban kezdődik a 2022-es labdarúgó-világbajnokság európai selejtezősorozata, a magyar válogatott Angliával, Lengyelországgal, Albániával, Andorrával és San Marinóval került egy csoportba. És könnyen lehet, hogy az egyik riválisnál egy ismerős arc ül majd a kispadon.

Az olasz Sky Sports értesülései szerint ugyanis Paulo Sousa lehet a lengyel csapat szövetségi kapitánya.

A lengyel szövetség a napokban menesztette Jerzy Brzęczeket, akivel ugyan kijutott a válogatott az Európa-bajnokságra, de egyáltalán nem volt meggyőző a teljesítmény, így 2018-as kinevezése óta elé sok kritika érte a munkáját. A vb-selejtezőknek, majd a nyári Európa-bajnokságnak így már új edzővel menne neki Lengyelország.

Kapcsolódó
Rossi szeretné látni, hogy félelem nélkül játszunk a világ legjobb csapatai ellen
Elöl csak Szalai Ádámra számíthat, szerinte Szoboszlai Dominik Európa egyik legjobb középpályása lesz.

Az 50 éves Paulo Sousa nemcsak kiváló játékoskarrierje miatt lehet ismerős számunkra, hanem azért is, mert 2011 és 2013 között a Videoton vezetőedzője volt, a csapatot Európa Liga főtáblára juttatta – ahol a Sportingot és a Baselt is legyőzték a fehérváriak. Azóta volt a Maccabi, a Basel, a Fiorentina, a Tiencsin Csüancsien, legutóbb pedig a Bordeuax vezetőedzője (a Videoton előtt pedig Angliában dolgozott), azaz ha igaznak bizonyulnak a hírek, a lengyel lehet az első szövetségi kapitányi munkája.

A selejtezősorozat nyitányán épp a lengyeleket fogadjuk március 25-én, és az utolsó mérkőzés is ellenük lesz. A csoportgyőztes jut ki automatikusan a vébére, a másodikak pedig pótselejteznek majd – aki lemarad, annak pedig akár még a Nemzetek Ligája is nyújthat némi esélyt.

Olvasói sztorik