Nemzetközi foci

„Mbappénak nincs most helye a PSG-ben” – rég volt ilyen rossz formában

JEAN-FRANCOIS MONIER / AFP
JEAN-FRANCOIS MONIER / AFP

Idegenben nyert a PSG a francia bajnokságban, így az első helyre ugrott, igaz, a Lyon vasárnap visszaveheti a vezetést a Ligue 1-ben egy győzelemmel. A párizsiak sikerének érdekessége, hogy Mauricio Pochettino az összes bevethető támadóját pályára küldte, mégis a bal oldali védő, Layvin Kurzawa az Angers elleni meccs egyetlen gólját.

A PSG-ben kezdett ugyan, de elég visszafogott teljesítményt nyújtott Kylian Mbappé, akit a 80. percben cseréltek le. A világbajnok csatárnak ez már az egymást követő negyedik olyan mérkőzése volt, amikor kezdett, de nem szerzett gólt.

A párizsiaknál korábban csak egy ilyen rossz sorozata volt, még 2018 április-májusában, akkor viszont négy találkozónál meg is állt ez a széria.

A klubnál korábban játékosként és edzőként is megfordult Jean-Michel Larqué elég kemény kritikát fogalmazott meg Mbappé játéka láttán az RMC-nek.

Nincs most helye a PSG-ben

mondta Larqué, aki szerint a játékos túlbonyolítja a játékot, cselezgetni próbál és színezni a játékot, csakhogy közben nem jut vele egyről a kettőre. Szerinte Mbappénak ki kellene szellőztetnie a fejét, megnézni pár korábbi videót saját magáról, mert az irány, amit most követ, egyáltalán nem jó.

Az összkép azért nem olyan drámai, 12 góljával vezeti a góllövőlistát a francia bajnokságban, a szezonban pedig 21 mérkőzésen 14 találata és nyolc gólpassza van. A PSG-s karrierje során már 104 gólnál jár a 22 éves játékos.

Olvasói sztorik