Nemzetközi foci

Szeméthez hasonlították Neymart, csattanós választ adott

Denis Charlet / AFP
Denis Charlet / AFP

Ami a Tottenhammel öt és fél év alatt nem sikerült, az a PSG-vel 12 nap alatt összejött: Mauricio Pochettino kupát nyert, edzői karrierje során először. A párizsiak a Marseille-t győzték le szerda este 2-1-re, így megszerezték a Francia Szuperkupát – a klub története során tizedik alkalommal.

Kapcsolódó
Mauricio Pochettino megnyerte élete első trófeáját edzőként
Mindössze három meccs kellett hozzá a PSG-vel.

Az argentin edző sikere ugyanakkor kissé háttérbe szorul, mivel egyik játékosa, a csereként pályára lépő és győztes gólt szerző Neymar, illetve Álvaro González közti cicaharc tovább folytatódott. A két labdarúgó még szeptemberben akaszkodott össze egy bajnoki rangadón, amely után a brazil azt mondta, ellenfele rasszista beszólásokkal sértegette, meg is ütötte a spanyolt, amiért eltiltották. Neymar most a győzelem után kóstolgatta a riválist a Twitteren, aki egy képpel válaszolt, amin a brazil fejét fogta, majd az alábbi párbeszéd bontakozott ki kettejük között.

Álvaro González: A szüleim mindig azt tanították, hogy dobjam ki a szemetet.

Neymar: Ahogy nézem, azt elfelejtették megtanítani, hogyan kell trófeákat nyerni.

ÁG: Örökké a Király [Pelé] árnyékában maradsz!

N: Te meg az enyémben, én tettelek híressé. Szívesen, »Fenomén«!

Neymar gólja a kupadöntőn:

Nem kell sokat várni a következő francia szuperrangadóra, február 7-én az OM fogadja a PSG-t a bajnokságban. Neymar és González minden bizonnyal akkor is megtalálják majd egymást.

Olvasói sztorik