Nemzetközi foci

Legyőzték a Realt, nem bírt velük a Barca, mégis kirúgták az edzőt

Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP

A spanyol labdarúgó-bajnokságban szereplő Deportivo Alavés kedden jelentette be, hogy menesztette Pablo Machín vezetőedzőt. A 16. helyen tanyázó csapat a legutóbbi hét bajnokijából mindössze egyet nyert meg, ezzel a rossz szerepléssel indokolták a döntést.

Pedig az Alavésnek voltak egészen kiemelkedő eredményei is a szezonban:

  • októberben sikerült legyőzni 1-0-ra a rivális Athletic Bilbaót,
  • majd két fordulóval később a Barcelona ellen játszott 1-1-et a csapat, amely
  • november végén a Real Madrid otthonában győzött 2-1-re.
Kapcsolódó
Aggódhatnak a riválisok az Atlético Madrid kiszemeltje miatt
Napokon belül megköthetik az üzletet, amitől a listavezető alighanem még az eddiginél is erősebb lesz.

Machínt az elmúlt években már a negyedik spanyol csapattól küldték el: 2018-ban a Girona, 2019-ben előbb a Sevilla, majd az Espanyol rúgta ki, most pedig az Alavés. Utóbbihoz eleve furcsa módon került, ugyanis 2020 júliusában elvállalta a kínai szuperligában szereplő Csingtao Huanghaj irányítását, ám nyolc nappal később személyes okokra hivatkozva távozott, majd augusztus elején bejelentették, hogy ő veszi át az Alavést.

A Deportivo Alavés az eddig lejátszott 18 fordulóban mindössze négyszer nyert hat döntetlen és nyolc vereség mellett. Mindössze két ponttal van a kiesőzóna előtt úgy, hogy a 18. Elchénél két mérkőzéssel is többet játszott. Machín helyét az az Abelardo Fernández veszi át, aki 2017 decemberétől 2019 májusáig már dolgozott vezetőedzőként a klubnál. Az 50 éves tréner vezetésével 69 meccsen 28 győzelem, 14 döntetlen és 27 vereség volt az együttes mérlege.

Olvasói sztorik