Nemzetközi foci

Aggódhatnak a riválisok az Atlético Madrid kiszemeltje miatt

Pablo Morano/MB Media/Getty Images
Pablo Morano/MB Media/Getty Images

Nagyon úgy fest, hogy napokon belül olyan igazolást jelent be az Atlético Madrid, amellyel egy csapásra megoldódhatnak a csatárgondok a csapatnál.

Moussa Dembélét venné kölcsön Lyonból az Atléti a szezon végéig, majd később 33 millió euróért végleg megszerezhetné a játékjogát.

Az üzletről már hétvégén is írt több spanyol és francia sportlap, hétfőn a vezetőedző, Diego Simeone nyilatkozott Dembélé ügyéről, mondván az egyezség még nincs meg, de felek előrehaladott tárgyalásokat folytatnak.

PHILIPPE DESMAZES / AFP

Az Atlético Madridtól a télen távozott Diego Costa, az ő pótlására érkezne a 24 éves, többszörös francia utánpótlás-válogatott csatár. Dembélé mindössze 17 éves volt, amikor debütált a Fulham csapatában az angol első osztályban, majd a skót Celticben szerzett magának igazán nevet, ahol 94 mérkőzésen 51 gólt szerzett, összesen hat trófeát szerzett a glasgow-iakkal, közte két bajnoki címet.

2018 nyarán, 22 millió euróért váltott klubot és lett a Lyon játékosa, az első két szezonjában pedig szépen termelte a gólokat, tavaly nyáron, a Bajnokok Ligájában csereként beállva duplázott a Manchester City elleni negyeddöntőben, amelyet csapata végül 3-1-re nyert meg.

A mostani szezonban visszafogottabb teljesítményt nyújt, 16 mérkőzésen mindössze egy találata van, a legutóbbi három bajnokit kéztörés miatt kihagyta. Juninho, a francia éllovas Lyon sportigazgatója szerint a játékos lelkesedése is alábbhagyott – az OL ezúttal nem szerepel a nemzetközi kupákban –, a csatár és a klub is úgy érzi, elérkezett az idő a váltásra.

Az Atlético Madrid úgy is vezeti a spanyol bajnokságot, hogy három mérkőzéssel kevesebbet játszott ellenfeleinél. A 29 lőtt gólnál csak a Barcelona és a Real Madrid termelt eddig jobban a mezőnyből.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik