Nemzetközi foci

Werner és Havertz is gólt lőtt a Chelsea-ben, simán továbbjutott

John Walton/PA Images via Getty Images
John Walton/PA Images via Getty Images

A Premier League-ben szereplő Chelsea kihasználta az alkalmat, hogy véget vessen a három mérkőzés óta tartó nyeretlenségi szériájának és erős kezdővel állt ki vasárnap a negyedosztályú Morecambe ellni FA Kupa-meccsre.

A találkozót kapott gól nélkül fejezte be Kepa Arrizabalaga, míg a csatársorban Timo Werner több mint két hónap után tudott eredményes lenni. A középpályás Kai Havertz is rég nem talált be az ellenfelek kapujába, a kupameccs előtt október 17-én volt eredményes a Southampton elleni bajnokin. Frank Lampard csapata kényelmes, 4-0-s sikert aratott, amin inkább az önbizalmak helyreállítása lehetett a cél.

Szintén könnyen nyert a Manchester City, amely 3-0-ra verte a Birmingham Cityt. Bernardo Silva már negyed óra alatt duplázni tudott, , Phil Foden góljával pedig már az első félidőben kialakult a végeredmény. Szünetben lekapta Pep Guardiola a kulcsjátékosait és több fiatalt is pályára küldött, de ez is bőven belefért.

A Nagy Ádámmal felálló Bristol City legyőzte a harmadosztályú Portsmouth csapatát, a Leeds viszont nagy meglepetésre simán kikapott a negyedosztályú Crawley ellen.

Eredmények – FA Kupa, 3. forduló

Chelsea–Morecambe (IV.) 4–0
Manchester City–Birmingham City (II.) 3–0
Crawley (IV.)–Leeds United 3–0
Barnsley (II.)–Tranmere (IV.) 2–0
Bristol City (II.)–Portsmouth (III.) 2–1

Olvasói sztorik