Nemzetközi foci

Klopp büntetőket kért számon, kollégája térdre rogyva sírt

Naomi Baker / POOL / AFP
Naomi Baker / POOL / AFP

Óriási meglepetésre vereséget szenvedett a Liverpool a Southampton otthonában az angol labdarúgó-bajnokság 17. fordulójának hétfői záró mérkőzésén.

Kapcsolódó
Két középpályás játszott belső védőt a Liverpoolban, de nem ezért kapott ki
Jürgen Klopp meghúzta a váratlant, de fásultan, gyengén játszott a csapata.

Hogy micsoda érzelmek szabadultak fel, arra jellemző volt Ralph Hasenhüttl cselekedete, a Southampton osztrák edzője ugyanis a könnyeivel küzdve, térdre rogyva ünnepelte a győzelmet.

Nem így Jürgen Klopp, a Liverpool edzője, aki a meccset követően azt mondta, két erősen vitatható esetből legalább egy büntetőt kapniuk kellett volna: Georginio Wijnaldum lövését egyértelműen Jack Stephens keze blokkolta, míg az előretörő Sadio Manéval szemben Kyle Walker-Peters szabálytalankodott.

„A kezezés tiszta tizenegyesnek tűnt, egyből a negyedik játékvezetőhöz fordultam, de ő azt mondta, már ellenőrizték, nincs büntető. Amit pedig a játékvezető, Andre Marriner tett Sadio Manéval… nos, őszintén szólva nem vagyok biztos benne, hogy ez így rendben van.”

Klopp hozzátette, azt hallotta, hogy a Manchester United két év alatt több tizenegyest kapott, mint ő öt és fél év alatt összesen.

Fogalmam sincs, hogy ez az én hibám, vagy egyáltalán miként történhetett így.

A címvédő ugyan még a tabella élén áll, de az egy mérkőzéssel kevesebbet játszott Manchester United jobban áll a vesztett pontok tekintetében. A két sztárcsapat – a hétvégi FA-kupa fordulót követően – január 17-én, vasárnap az Anfield Roadon találkozik egymással.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik