Nemzetközi foci

Koeman vajon még mindig jó ötletnek tartja, hogy lemondott Suárezről?

Pau BARRENA / AFP
Pau BARRENA / AFP

A szezon kezdete óta már többször jeleztük, hogy szükségünk van egy csatárra, hogy versenyképesebbek legyünk és több gólt szerezhessünk

– nyilatkozta Ronald Koeman, a Barcelona edzője.

Bár a bajnokságban 30 gólt szerző Barca a Real Madriddal holtversenyben a liga legeredményesebb csapata, ha a vezetőség meghallgatja Koeman óhaját, akkor a télen új játékos érkezhet a támadósorba, bár a helyzetet nehezíti a klub bizonytalan anyagi helyzete, valamint a januári elnökválasztás.

Koeman a nyáron nem tartott igényt Luis Suárezre, aki a klub harmadik legeredményesebb játékosaként hagyta el a klubot, hogy aztán kikössön a nagy rivális Atléticónál, amelyben fontos gólokat szerzett már, a hétvégén például ő döntötte el az Alavés elleni meccset.

Suárez 9 alkalommal volt eredményes a bajnokságban új csapatában, és ezzel Iago Aspas (Celta Vigo) és Gerard Moreno (Villarreal) társaságában vezeti a góllövőlistát.

A Barca legeredményesebb játékosa a hétgólos Lionel Messi, akinek Suárez az egyik kedvenc játszótársa volt.

Kapcsolódó
Hetek kérdése, és Messi újabb szédítő rekordokat dönthet meg
Folyamatosan munkát ad a statisztikusoknak.

Ha a Barca, amely 10 pontos hátrányban van az egy meccsel kevesebbet játszó Atléticóval szemben, végül alulmarad a bajnoki címért vívott harcban, Koemannak biztosan a fejére olvassák majd, hogy elhajtotta Suárezt.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik