Nemzetközi foci

El kell fogadni, hogy a Barca nem nyer mindig

LLUIS GENE / AFP
LLUIS GENE / AFP

Ronald Koeman vezetőedző szerint a szurkolóknak el kell fogadniuk, hogy az FC Barcelona labdarúgócsapata már nem esélyes minden mérkőzésen, írta az MTI.

Kapcsolódó
Messiről nevezné el a Barcelona stadionját a klub elnökjelöltje
Ezzel egyidőben azt is elmondta, Messi az egyik legnagyobb gond forrása.

Ebben a klubban mindig ott a nyomás, hogy mindig győzni kell. Az emberek megszokták ezt, de ez néha lehetetlen. Néha vannak változások, ezért el kell fogadni, hogy a Barca nem nyer meg mindent

– mondta.

A katalánokat nyár óta irányító holland szakember szerint a klub helyzete nem ugyanolyan, mint az elmúlt másfél évtized nagy részében.

„Megértem a kritikát, ha négy vagy öt mérkőzést veszítünk sorozatban, de engem azért szóltak meg, mert az utolsó percekre becseréltem egy hátvédet” – mondta Koeman utalva arra, hogy az előző fordulóban Samuel Umtiti pályára küldésével igyekezett megőrizni csapata egygólos előnyét a Levante ellen.

„Nyerni akartunk, mert nem vagyunk elégedettek az eddigi eredményekkel, sok olyan találkozót elveszítettünk, amit nem kellett volna. Próbálunk fejlődni, keményen dolgozunk, jó szellemiséggel játszunk, remélem, ezt tudjuk folytatni szerdán is” – tekintett előre a listavezető Real Sociedaddal szembeni bajnokira a holland szakember.

A Barcelona 11 mérkőzésen 17 pontot gyűjtve a nyolcadik a bajnokságban, ezzel az elmúlt 33 év legrosszabb rajtját produkálta a La Ligában.

Olvasói sztorik