Nemzetközi foci

Messiről nevezné el a Barcelona stadionját a klub elnökjelöltje

David Ramos/Getty Images
David Ramos/Getty Images

Az FC Barcelona elnöki posztjára jelentkező Emili Rousaud elárulta, hogyan kezelné a Lionel Messi körül kialakult kényes helyzetet.

Az argentin sztárcsatár nyáron szeretett volna csapatot váltani, ám ezt Joesp Maria Bartomeu elnök nem engedte neki, így kitölti a 2021 nyarán lejáró szerződését Messi. Az elnök azóta lemondott, a tisztújításra pedig január 24-én kerül sor. Rousaud, az egyesület korábbi alelnöke most az elnöki címre kandidál, így elárulta, mihez kezdene a helyzettel.

Rousaud szerint a felújítást követően a klub és a világfutball történetének egyik legeredményesebb játékosáról, Lionel Messiről nevezné el a Camp Nou Stadiont, ez pedig újabb szponzorokat eredményezhetne.

Az egyesület korábbi alelnöke mindenképpen megállapodna a folytatásról a világ egyik legjobbjával, de a koronavírus-járvány miatt kialakult gazdasági helyzetben csökkenteni kellene a havi 8,2 millió eurós fizetésén. Messi szerződése jövő nyáron jár le nevelőegyesületével, így januárban már szabadon tárgyalhatna bármelyik klubbal.

Olvasói sztorik