Nemzetközi foci

Lampard az Abramovics-éra legrosszabb pontátlagával sem izgul

Ian Walton / POOL / AFP
Ian Walton / POOL / AFP

Egyre inkább veszélyben van Frank Lampard állása, akinek csapata, a Chelsea a legutóbbi hat mérkőzéséből négyet elveszített a labdarúgó Premier League-ben.

A londoni együttes vasárnap otthon kapott ki 3-1-re a Manchester Citytől, és 17 forduló után csak a nyolcadik helyen áll.

Kapcsolódó
Lampard állásába is kerülhet a Manchester City elleni vereség
Angol források szerint a klubvezetés már keresi a megoldást arra az esetre, ha edzőváltásra kerülne sor.

A 42 éves Lampard az első idényében úgy végzett a negyedikként a Chelsea-vel az angol élvonalban, hogy a klubra kirótt büntetés miatt nem igazolhatott játékosokat. Az újabb szezonra viszont komoly erősítések érkeztek, a Chelsea megszerezte Kai Havertzet, Timo Wernert, Ben Chilwellt és Hakim Zijest, ennek ellenére egyelőre hullámzó a csapat teljesítménye. Pár hete még a bajnokesélyesek között emlegették, a helyzet azonban gyorsan megváltozott.

Lampard játékosként számos edzőt látott jönni és menni a Chelsea-nél, így tisztában van vele, hogy a klub gólrekordereként sem érinthetetlen. Ezzel együtt egyelőre nem tart az esetleges menesztésétől.

Nem aggódom. Számítottam rá, hogy lesznek nehezebb időszakaink ebben az évben. Ezt mondtam már akkor is, amikor legyőztük a Leedset és mindenki a bajnokesélyesek közé sorolt bennünket. Tisztában vagyok vele, hogy ez nem jön ilyen könnyen. Tudom, hogy hol tartunk most

– fogalmazott Lampard, akinek az edzői kinevezése a 14. volt azóta, hogy Roman Abramovics a tulajdonos. Az Abramovics-érában egyébként övé a legrosszabb pontátlag a Chelsai edzői közül.

Szakértők szerint nem valószínű, hogy a Chelsea vezetősége pánikba esik és ajtót mutat Lampardnak, de az biztos, hogy a csapatnak mihamarabb újra magasabb hőfokon kellene égnie.

„Egy hónapja még arról kérdeztek, új szerződést írok-e alá, most pedig már másról beszélnek az emberek, mert egy rövid, sűrű időszakban elvesztettünk négy mérkőzést” – mondta Lampard, hozzátéve, hogy a nyomás folyamatosan nagy ebben a munkakörben, melyben akadnak nehéz pillanatok.

Nem úgy vágtam bele, hogy ezzel ne lettem volna tisztában. Nekem az a dolgom, hogy folytassam a munkám

Egyúttal rámutatott arra, hogy Havertz és Werner egyelőre még mindig az alkalmazkodás időszakában van, több idő kell nekik ahhoz, hogy felvegyék a Premier League ritmusát. Ugyanakkor megértőnek mutatkozott a kritikákkal kapcsolatban.

„Értem én ezt, mivel hosszú ideig itt játszottam. Tudom, hogy ha rövid időn belül elveszítesz pár mérkőzést, mindenki feléd fordul és kérdéseket tesz fel”.

Olvasói sztorik