Nemzetközi foci

Egyvalamiben nagyon hasonlított idén a Barca és a Real, de ennek egyik sem örülhet

LLUIS GENE / AFP
LLUIS GENE / AFP

Sokan tudnának mesélni arról, hogy miért volt számukra keserves a 2020-as év, de a Real Madrid játékosainak és szurkolóinak lehetnek jó emlékei az évről, hiszen a csapat a spanyol Szuperkupát és a bajnokságot is megnyerte.

Az ősz már nem sikerült ennyire fényesre a Realnak, amely a BL-ben továbbjutott ugyan a csoportjából, de a bajnokságban két pont a hátránya az Atlético Madrid mögött, amely két meccsel kevesebbet játszott.

Kapcsolódó
A Barca után a Real is az Atlético kezére játszott
Modric a 364. realos meccsén szerezte első fejesgólját, de ez sem volt elég.

A Real összesen 49 mérkőzést játszott idén, és ezeken 91 gólt szerzett, ami 1,86-os gólátlagot jelent. Ami szembetűnő, 2007 óta először fordult elő, hogy a madridiak egy naptári éven belül nem jutottak el a 100 gólos álomhatárig.

Igaz, nem jött össze ez a Barcelonának sem, amely 48 tétmérkőzésen 99 gólt (2,06-os átlag) szerzett 2020-ban, és Lionel Messiék egyetlen trófeát sem gyűjtöttek be. Ha hinni lehet a statisztikának, a Barca 2004 óta most először maradt 100 gól alatt.

A Barca a Reaéhoz hasonlóan nyolcaddöntős a BL-ben, viszont a bajnokságban 25 pontjával csak a 6., és úgy szedett össze tízpontos hátrányt az Atléticóhoz képest, hogy egy meccsel többet teljesített, mint Diego Simeone csapata.

Olvasói sztorik