Nemzetközi foci

Cristiano Ronaldót választották az évszázad focistájának

Francois Nel/Getty Images
Francois Nel/Getty Images

Kiosztották a legjobbaknak járó elismeréseket a Globe Soccer Awards dubai gáláján. A rendezvényen az évszázad klubját, edzőjét és játékosügynökét, valamint az idei év legjobbjait díjazták.

2020 legjobb focistája Robert Lewandowski lett, míg az évszázad legjobbjának Cristiano Ronaldót választották meg. A portugál futballista beszédében arra hívta fel a figyelmet, a tehetség sohasem elég, kemény munka is kell a sikerhez.

Ronaldo korábban összesen hatszor nyerte meg az év legjobbjának járó díjat a Globe Soccer Awardson, rajta kívül nincs olyan focista, akinek egynél több elsősége van. Az év edzője a Bayern Münchennel triplázó Hansi Flick lett, a német edző a Bundesligát, a Bajnokok Ligáját és a Német Kupát is megnyerte a bajorokkal, így nem meglepő módon az év klubja is a müncheni sztárcsapat lett.

Az évszázad legjobb edzőjének azonban a Manchester Cityt irányító Pep Guardiolát választották meg, míg az évszázad csapata az elmúlt húsz évben öt BL-t nyerő Real Madrid, amely ráadásul zsinórban is nyert három Bajnokok Ligáját, pedig korábban ez senkinek sem sikerült.

A játékosügynökök között a portugál Jorge Mendes lett a 21. század legjobbja.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik