Nemzetközi foci

Összefogtak a horvát ultrák, együtt segítenek a földrengés sújtotta területen

Damir SENCAR / AFP
Damir SENCAR / AFP

Pár órával a súlyos, 6,3-as erősségű keddi, horvátországi földrengés után a Dinamo Zagreb labdarúgócsapatának egyik legnagyobb ultracsoportja akcióba lépett, hogy segítsen a fővárostól 46 kilométerre fekvő Petrinja városában.

Kapcsolódó

A kisvárosban és környékén több épület is összedőlt, a halálos áldozatok mellett sok személyt kellett kórházba szállítani.

A Bad Blue Boys a közösségi oldalán intézett felhívást a szurkolókhoz, hogy a Zábrág déli részén fekvő buzini bevásárlóközpont parkolójában lesz a gyülekező, ahonnan tömött autókkal indulnak a katasztrófa sújtotta területre.

„Lapátot, kesztyűt és mindent, ami segíthet, hozzatok” – írták a felhívásban, hozzátéve, mindenki hozzon magával vizet, és segítsenek bejárni a Petrinja környéki falvakat.

A Hajduk Split legendás ultrái is megmozdultak, a Torcida a következő üzenetet tette közzé:

Kedves Hajduk-rajongók és jóakaratú emberek! Mindannyian láttuk a sokkoló jeleneteket Petrinja és Sisak városából, ahol a lakóknak mielőbb szükségük van a segítségünkre. Sürgősen gyűjtést indítunk, élelmiszerre, higiéniai eszközökre és takarókra van szükség!

Osszátok meg a hírt a barátokkal és ismerősökkel, és mi mindent megteszünk annak érdekében, hogy legalább egy kicsit enyhítsük a petrinjai és a sisaki emberek előtt álló nehéz napokat.”

Olvasói sztorik