Sanjin Strukic/Pixsell/MB Media/Getty Images
Nemzetközi foci

Ingyen szállást biztosít a földrengés áldozatainak a horvát válogatott focista

Horvátországban 6,4-es magnitúdójú földrengést mértek 12 óra után. Horvát lapok szerint a magyar határtól körülbelül 100 kilométerre fekvő Petrinjában – az epicentrumhoz legközelebbi településen – házak is összeomlottak. A közeli Zágrábban szintén okozott károkat a földrengés: az áram és a telefonszolgáltatás is elment több helyen. A rengést Európa-szerte érezni lehetett, így Budapesten is.

Kapcsolódó
Magyarországon is érezhető volt a horvátországi földrengés
A Zágráb közeli epicentrumú 6,4-es földrengést lehetett érezni. Budapesten mozogtak a csillárok, kilengett a karácsonyfa. Az ország déli, nyugati megyéiben is rengett a föld.

Az eseményekről értesülve a horvát válogatott hátvédje, Dejan Lovren azonnal lépésre szánta el magát. A 31 éves futballista a Pag szigetén található hoteljét ajánlotta fel, hogy ott szállásolják el a földrengés áldozatait, természetesen ingyen. Felhívásában az egyik legnagyobb kárt szenvedő Petrinja károsultjainak ajánlott ideiglenes otthont.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Dejan Lovren (@dejanlovren06) által megosztott bejegyzés

Horvátország egyes részein nincs áramszolgáltatás, nem működik a telefon és az internet, több településen nagyon súlyos károk keletkeztek. Az ingyen szállás nagyon komoly segítség lehet a családok számára.