Nemzetközi foci

Egy nap után kirúgták az edzőt, aki majmoknak nevezte a szurkolókat

Luc Eymaelt egy nap után menesztették a dél-afrikai labdarúgó-bajnokság élvonalában szereplő Chippa United vezetőedzői posztjáról, írta az MTI.

A klub szerdán jelentette be a 61 éves szakvezető szerződtetését, de a Dél-afrikai Labdarúgó Szövetség (SAFA) és a helyi kormányzat tiltakozása miatt csütörtökön közölte, hogy mégsem alkalmazza őt.

Luc Eymael szerepvállalása ellen korábbi sértő és rasszista kijelentései miatt emeltek szót, mivel idén júliusban a tanzániai Young Africans SC vezetőedzőjeként írástudatlanoknak, hülyéknek, kutyáknak és majmoknak nevezte a szurkolókat, és azóta sem kért bocsánatot.

A szurkolók csak kiabálni tudnak. Olyanok, mint a majmok, akik azt kántálják: Ba-ba-ba-ba. Ezek semmit sem tudnak a futballról. Ez a hely nem nekem való, ilyen pályák Európában a heted- vagy nyolcadosztályban vannak. A feleségem abszolút nem élvezi az itt létet, de én is undorodom az egésztől

nyilatkozta akkor.

A SAFA azzal fenyegetőzött, hogy megkéri a belügyminisztert, ne adjon munkavállalási engedélyt Eymaelnek, a nemzetközi szövetséget (FIFA) pedig felszólítja, hogy etikai kódexének megsértése miatt indítson vizsgálatot a belga tréner ellen.

Luc Eymael korábban számos afrikai országban, a Kongói DK-ban, Gabonban, Algériában, Kenyában, Ruandában, Tunéziában, Szudánban, a Dél-afrikai Köztársaságban és Egyiptomban is dolgozott.

Olvasói sztorik