Nemzetközi foci

Szalai Ádám kihagyott büntetővel tért vissza

TORSTEN SILZ / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
TORSTEN SILZ / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

A válogatott csatár Szalai Ádám csapata, az FSV Mainz kiesett a labdarúgó Német Kupa második fordulójában, miután házigazdaként hosszabbítás után, tizenegyespárbajban kikapott Novothny Soma együttesétől, a másodosztályú VfL Bochumtól.

Kapcsolódó
Szalai Ádám olyan beszédet mondott Izland legyőzése előtt, amit mindenkinek hallania kell
Szenzációs lelkesítő beszéd után futott ki a magyar válogatott az Európa-bajnoki pótselejtezőre.

A vendégek a 94. percben – de még a rendes játékidőben – alakították 2-2-re az állást, majd a hosszabbítás ötödik percében emberhátrányba kerültek. Novothny Soma a cseresorból nézte végig a meccset, Szalait viszont a 106. percben pályára küldte az edzője. A tizenegyespárbajban ő volt a Mainz első rúgója, ám a kapufára bombázott, majd további két csapattársa is rontott, így a Mainz kiesett, írja az MTI.

Szalai ebben az idényben csupán a második tétmérkőzését játszotta klubcsapatában.

Ezt megelőzően szeptember 11-én, szintén egy kupameccsen lépett pályára, és góllal járult hozzá a Mainz 5-1-es sikeréhez a negyedosztályú TSV Havelse otthonában. Azóta előbb edzői döntés, majd a klubvezetőkkel zajló vitája, végül térdsérülés miatt nem kapott lehetőséget.

A tizenegyesek:

Szintén kiesett Sallai Roland csapata, az SC Freiburg, amely az ugyancsak élvonalbeli VfB Stuttgart otthonában kapott ki 1-0-ra. A vendégek magyar játékosa nem szerepelt a keretben. A Bundesliga-csapatok közül kedden az Augsburg, az Union Berlin és a Hoffenheim búcsúzott a kupasorozattól. A Bayer Leverkusen-Eintracht Frankfurt mérkőzést január 12-én, a Holstein Kiel-Bayern München találkozót pedig másnap rendezik.

Olvasói sztorik