Nemzetközi foci

Megkapta büntetését az ellenfelét arcon köpő csatár

Marius Becker / POOL / AFP
Marius Becker / POOL / AFP

Hat mérkőzésre szóló eltiltást kapott Marcus Thuram, a Borussia Mönchengladbach labdarúgója, aki arcon köpte ellenfelét a német bajnokság 13. fordulójának szombati játéknapján, írta az MTI.

Kapcsolódó
Fizetésmegvonással büntették az ellenfele arcába köpő focistát
Marcus Thuram azt mondta, olyat tett, ami jellemző rá, úgyhogy válllaja a következményeket.

A német szövetség hétfői ítélete értelmében a francia csatár öt mérkőzésről biztosan hiányozni fog, a hatodikat pedig jövő decemberig felfüggesztették. Emellett 40 ezer eurós (14 millió forint) bírságot is be kell fizetnie.

Kapcsolódó
Leköpte ellenfelét, szégyent hozott a Mönchengladbachra
Marcus Thuramra hosszú eltiltás vár.

A Mönchengladbach-Hoffenheim (1-2) mérkőzés 77. percében Thuram a tizenhatos sarkáról kapura lőtt, ám eközben Stefan Posch ellökte. A két játékos szóváltásba keveredett, majd a házigazdák támadója közelről arcon köpte az osztrák védőt.

A játékvezető nem látta az esetet, de miután az egyik asszisztense szólt neki, a videobírós visszajátszás megtekintése után a bíró Thuramnak piros, Posch-nak pedig sárga lapot adott.

A világbajnok Lilian Thuram fia utólag mindenkitől elnézést kért tettéért, klubja pedig közölte, hogy egyhavi fizetésmegvonással büntette a 23 éves játékost, az összeget pedig jótékony célra fordítja.

Olvasói sztorik