Nemzetközi foci

Leköpte ellenfelét, szégyent hozott a Mönchengladbachra

Marius Becker / POOL / AFP
Marius Becker / POOL / AFP

Hosszú eltiltás vár Marcus Thuramra, a Borussia Mönchengladbach labdarúgójára, aki leköpte ellenfele arcát a német bajnokság 13. fordulójának szombati játéknapján, írta az MTI.

Kapcsolódó
Lewandowski ismét megmutatta, miért lett az év játékosa
A 93. percben döntött Leverkusenben, a Bayern várhatja 2021-et a Bundesliga első helyéről.

A Mönchengladbach–Hoffenheim mérkőzés 77. percében Thuram a tizenhatos sarkáról kapura lőtt, ám eközben Stefan Posch ellökte. A két játékos ezután szóváltásba keveredett, majd a házigazdák francia csatára közvetlen közelről leköpte a vendégek osztrák védőjének arcát.

A játék folytatódott, mert Frank Willenborg játékvezető nem látta az esetet, de miután az egyik asszisztense szólt neki, a videobírós visszajátszás megtekintése után Thuramnak piros, Poschnak sárga lapot adott.

Ozan Kabak, a Schalke török védője öt mérkőzésre szóló eltiltást kapott, mert szeptember végén a Werder Bremen elleni találkozón az ellenfél felé köpött, de nem találta el. Thuramra ennél komolyabb büntetés vár.

Szégyen a csapatnak és szégyen neki is. Ez egyáltalán nem illik a karakteréhez

– mondta egyik csapattársa, Valentino Lazaro. A középpályás Christoph Kramer úgy fogalmazott: ennek soha nem lett volna szabad megtörténnie, Thuramot pedig nem lehet mentegetni.

Marco Rose vezetőedzője az egész klub nevében elnézést kért.

A Hoffenheim 2-1-re megnyerte a mérkőzést, miután a 86. percben kihasználta az emberelőnyét, és megszerezte a győztes gólt.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik