Nemzetközi foci

A magyar válogatott focista volt ősszel a legjobb Szlovákiában

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

A magyar válogatott Kalmár Zsolt, a Dunaszerdahely csapatkapitánya lett a szlovák labdarúgó-bajnokság őszi idényének legjobb játékosa. Az FC DAC honlapjának beszámolója szerint

a középpályás a teljesítményértékelő InStat-rendszer adatai szerint 286 ponttal lett a teljes mezőny legjobbja.

A második helyen panamai csapattársa, a hátvéd Cesar Camarena Blackman (282), a harmadikon pedig a címvédő és listavezető Slovan Bratislava magyar válogatott támadó középpályása, Holman Dávid (278) végzett.

Kapcsolódó
Kalmár Zsolt: Tapintható az összhang Rossi és a játékosok között
17 évesen bemutatkozott az NB I-ben, 19 évesen a válogatottban, majd még azon a nyáron az RB Leipzig játékosa lett. A Bundesliga 2-ben megakadt a pályaíve, de megküzdött a felnőtt és a nemzetközi futball nehézségeivel. A 24-szeres válogatott középpályás a győrsági kezdetekről, hullámhegyről, hullámvölgyről és arról mesél, mitől jó jelenleg ez a válogatott, mit csinál Marco Rossi másképp, mint az elődei. Interjú.

Kalmár 11 találattal vezeti a góllövőlistát, az őszi szezonban négy gólpasszt is kiosztott, ő próbálkozott a leggyakrabban kapura lövéssel (65), ő találta el legtöbbször a kaput (37), és ő értékesítette a legtöbb büntetőt (4). Holman Dávid nyolc alkalommal volt eredményes.

A Dunaszerdahely 18 fordulót követően a tabella második helyén áll, hátránya öt pont a Slovan Bratislava mögött.

Olvasói sztorik