Nemzetközi foci

Cavani hiába magyarázkodott, hogy csak a haverját üdvözölte, eltilthatják az Instagram-posztja miatt

Mike Hewitt / POOL / AFP
Mike Hewitt / POOL / AFP

Az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) eljárást indított Edinson Cavani, a Manchester United uruguayi válogatott csatára ellen, mert „helytelen magatartásnak” ítélte, hogy a játékos az egyik Instagram-posztjában rasszistának tűnő kifejezést használt.

Kapcsolódó
Suárez után Cavani is bajba kerülhet ugyanazért a szóhasználatért
Uruguayban teljesen ártatlan kifejezés, Angliában viszont egészen rosszul cseng.

Az eset még az előző hónapban történt, amikor a MU 3-2-re verte a Southamptont, a meccs után pedig a 33 esztendős futballista az Instagramra feltöltött posztjának szövegében a negrito szót is leírta.

Cavani azt állította, ez csupán szeretetteljes üdvözlése volt egy barátjának, az FA szerint viszont a játékos ezzel megszegte a szövetség vonatkozó előírásait.

„A Manchester United labdarúgójának közösségi médiában november 29-én megjelenített posztja sértő és/vagy diszkriminatív és/vagy helytelen volt, és/vagy rossz színben tüntette fel a játékot” – írta az FA.

A Manchester United közleményben védte meg a támadót, azt állítva, hogy Cavani posztjában nem volt rosszindulat.

„Klubunk és minden játékosunk teljes mellszélességgel kiáll a rasszizmus elleni harc mellett, és folytatja a munkát az FA-vel ebben a tekintetben” – hangsúlyozta az MU, és kiemelte, Cavani bocsánatot kért a posztért, amelyet törölt is, miután tájékoztatták róla, hogy félreérthető. Cavaninak január 4-ig van lehetősége reagálnia az ellene indított eljárásra. A BBC azt írja, akár hárommeccses eltiltást is kaphat a korábban a Palermóban, a Napoliban és a PSG-ben is megfordult játékos.

Az uruguayi csatár az izomsérülése után már ismét társaival edz, a Sheffield United vendégeként csütörtök este sorra kerülő bajnoki meccsen azonban kérdéses a játéka.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik