Nemzetközi foci

Petr Cech visszatért a futballpályára

Valery HACHE / AFP
Valery HACHE / AFP

Petr Cech tavaly nyáron döntött úgy, hogy felhagy a profi futballal, azóta korábbi klubja, a Chelsea alkalmazza őt technikai igazgatóként.

Hétfőn este azonban ismét kapusként szerepelt a londoni klubban Cech, aki az U23-as csapatban lépett pályára a Tottenham ellen.

A Mirror azt írja, Cech hibája vezetett az első Tottenham-gólhoz, mert szögletre tisztázott egy megjátszhatónak tűnő labdát, és a sarokrúgásból betalált az ellenfél, majd a második gól előtt sem hozott jó döntést, egy beadásnál elindult, de megtorpant, így a Spurs 16 éves játékosa átfejelte fölötte a labdát.

A második félidőben aztán a Chelsea pár perc alatt egyenlített, és végül 3-2-es győzelmet aratott. A 38 éves Cech azért lett benevezve az U23-asok közé, hogy formában tartsa magát, ha netán úgy adódna, hogy szükség lenne a beugrására az első csapatnál.

A 124 válogatott meccsével cseh rekordernek számító kapus a Chelsea-vel négy bajnoki címet, négy FA Kupát, három Ligakupát, két angol Szuperkupát valamint BL-t és EL-t nyert, majd az Arsenallal ehhez még hozzátett egy FA Kupát és két Szuperkupát.

Olvasói sztorik