Nemzetközi foci bajnokok ligája

Lecserélték a botrányos PSG-Basaksehir BL-meccs teljes bírói csapatát

FRANCK FIFE / AFP
FRANCK FIFE / AFP

Nem csupán a rasszista megnyilvánulással vádolt negyedik játékvezetőt, hanem a teljes bírói csapatot lecseréli az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) a kedden félbeszakadt Paris Saint-Germain–Basaksehir Bajnokok Ligája-mérkőzésre, írja az MTI.

Kapcsolódó
Levonult a pályáról a Paris Saint-Germain és ellenfele a Bajnokok Ligájában
Negyedóráig sem tartott a meccs egy rasszista bíró miatt.

Az UEFA közlése szerint a szerdán 18.55 órától folytatódó meccset a holland Danny Makkelie vezeti majd, segítői a szintén holland Mario Diks és a lengyel Marcin Boniek lesznek, míg a negyedik játékvezető feladatait az ugyancsak lengyel Bartosz Frankowski látja majd el.

A kedd esti találkozó bírója a román Ovidiu Hategan volt, stábját pedig honfitársai alkották. A botrányt a negyedik játékvezető, Sebastian Coltescu robbantotta ki azzal, hogy a török gárda másodedzőjére, a kameruni Pierre Webóra – annak állítása szerint – rasszista kijelentést tett, mielőtt kiállíttatta volna.

A televíziós visszajátszások alapján a negyedik bíró Webo reklamálásakor románul („jucatorul negru”) azt mondta a játékvezetőnek: „Az a fekete ott, menj és nézd meg, ki ő. Az a fekete ott, nem lehet így viselkedni.” Ezután a Basaksehir cserejátékosa, Demba Ba az oldalvonalnál többször is megkérdezte Hategant, hogy „miért mondja, hogy fekete?”, majd a televíziós közvetítésben Presnel Kimpembe, a PSG francia védője volt látható.

Kimpembe azt mondta: Komolyan mondja? Akkor bemegyünk, ennyi volt, bemegyünk az öltözőbe.

Az eset után hosszú percekig tiltakoztak a bírónál a török játékosok, majd levonultak a pályáról, később pedig a PSG futballistái is követték a példájukat, így a 0-0-ra álló meccs mintegy negyedórával a kezdés után félbeszakadt.

Az UEFA azt közölte, hogy alapos vizsgálatot indított.

A párizsiak a félbeszakított meccs ellenére már biztosan bejut a BL nyolcaddöntőjébe, miután a H csoport másik keddi találkozóján a Manchester United 3-2-re kikapott az RB Leipzigtől. A francia csapatnak a Basaksehir elleni összecsapáson a csoportelsőség megszerzése lesz a tét, ezt egy győzelemmel érhetik el Neymarék.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik