Nemzetközi foci bajnokok ligája

Pályára lépett a Bajnokok Ligája történetének legfiatalabb játékosa

Lukas Schulze/Bongarts/Getty Images
Lukas Schulze/Bongarts/Getty Images

Aki a Borussia Dortmund labdarúgócsapatát követi, tudja már, hogy egy fiatal gólgép még pályára sem lépett a csapatban. Egészen kedd estig. Youssoufa Moukoko személyében egy igazi őstehetséget küldött pályára Lucien Favre a Zenit Szentpétervár elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen.

Kapcsolódó
Haaland után egy 16 éves csodacsatárt szabadít rá a Dortmund az ellenfelekre
Youssoufa Mokoko 13 évesen az U17-esek, 14 évesen az U19-esek között játszott, és szédületes statisztikát, 1,5 gólos átlagot produkált. De a gyerekfocinak vége, és most kiderül, mire megy a felnőttek között.

A kameruni származású, de német állampolgárságú csatár az utánpótlás bajnokságokban zsákszámra ontotta a gólokat, a Bundesligában pedig csak azért nem játszhatott, mert ehhez előbb be kellett töltenie tizenhatodik életévét. November 21-én erre is sor került, 16 évesen és egy naposan mutatkozott be, eddig három meccsen állt be csereként.

Kedd este azonban 1-0-s hátrányban, az 58. percben a BL-ben is bemutatkozott, ezzel ő lett minden idők legfiatalabb játékosa, aki a sorozatban pályára lépett.

A csodacsatár szerencsét hozott, a Dortmund előbb döntetlenre mentette a meccset Lukasz Piszczek találatával, majd fordítani tudott Axel Witsel távoli lövésével. Eközben a csoport másik mérkőzésén a Lazio 2-2-s döntetlent játszott a Club Brugge csapatával, így az olaszok jutottak tovább a Dortmund mögött az egyenes kieséses szakaszba.

Bajnokok Ligája, F csoport, 6. forduló

Lazio-Brugge 2-2 (2-1)
Zenit-Dortmund 1-2 (1-0)

A csoport végeredménye: 1. Borussia Dortmund – 13 pont, 2. Lazio – 10 pont, 3. Club Brugge – 8 pont, 4. Zenit Szentpétervár – 1 pont

Olvasói sztorik