Ben STANSALL / AFP
Nemzetközi foci

A BL-csoportkör végére megkapja a világ, amire várt: Messi és Ronaldo ismét egymás ellen

A keddi Barcelona-Juventus rangadón a csoportelsőség lesz a tét, a katalánok pedig komoly előnyből indulnak: három pont a fórjuk és Torinóban 2-0-ra nyertek még október végén. A vezetőedző, Ronald Koeman mindezek, na meg a pocsék bajnoki szereplés miatt sem akar kockáztatni, így azt követően, hogy két BL-meccsen is pihentette Lionel Messit, ezúttal azt tervezi, hpgy őt is beveti.

Azaz két és fél év után újra találkozik a pályán egymással Messi és Cristiano Ronaldo.

„Mindketten fantasztikus játékosok, akiket régóta csodálhatunk. 15 éve a legjobbak, rengeteg mindent megnyertek. Számos nagyszerű meccsel ajándékoztak meg már minket, reméljük, így lesz kedden is” – mondta Koeman a hétfői sajtótájékoztatóján.

Napjaink két legjobb játékosa legutóbb egy 2018 májusi spanyol bajnokin állt szemben egymással, a 2-2-re végződött Barcelona-Real Madrid klasszikuson mindketten gólt szereztek. Ronaldo aztán azon a nyáron átigazolt a Juventushoz, így az októberi lehetett volna bő két év után az első találkozásuk, de a portugál akkor koronavírus miatt hiányzott.

Az elmúlt 12 évben 11 alkalommal Messi vagy Ronaldo kapta meg az Aranylabdát, az egyetlen kivétel 2018 és Luka Modric elsősége. Összesen 35 alkalommal léptek pályára egymás ellen, tizenhat alkalommal nyert Messi csapata, tízszer Ronaldóé, kilencszer pedig döntetlen lett a vége.

Kapcsolódó
„Készen állunk” – tudja a Fradi, mi a dolga a kijevi BL-meccsen
Már megérkezett Ukrajnába a magyar bajnok. Szerdán az Európa Liga-szereplés lesz a tét a Dinamo elleni meccsen.

A keddi Barca-Juvéval egy időben lesz majd a Kijev-Ferencváros mérkőzés is a csoportban, ott a csoport harmadik helye lesz a tét, amivel az Európa Ligában lehet folytatni tavasszal.