Magyar foci bajnokok ligája

„Készen állunk” – tudja a Fradi, mi a dolga a kijevi BL-meccsen

MTI/Szigetváry Zsolt
MTI/Szigetváry Zsolt

Elutazott és hétfőn délután már megérkezett Kijevbe a Ferencváros labdarúgócsapata, amely kedden 21-órától a Dinamo Kijev ellen játszik a Bajnokok Ligájában. Az MTI cikke szerint mintegy tíz ukrán szurkoló várta az FTC-t, a játékosok azonban az egészségügyi előírások miatt nem oszthattak aláírást, de Szerhij Rebrov pár közös képet készített azért a szállodához kilátogatókkal.

A klubhonlap az indulás előtt Franck Bolit kérdezte, a 27. születésnapját épp hétfőn ünneplő csatár pedig azt mondta, tudják, hogy nyerniük kell és ennek érdekében mindent meg is fognak tenni. Folytatni akarják ugyanis a nemzetközi szereplésüket.

Felkészültünk, tudjuk, hogy a legjobb formánkat kell hoznunk, de készen állunk – a klub és a csapat számára is nagyon fontos lesz a kijevi mérkőzés, azon leszünk, hogy kivívjuk az EL-szereplés jogát

mondta az elefántcsontparti játékos.

A két csapat egy-egy pontot szerzett eddig, épp egymás ellen, 2-2 lett a budapesti meccs vége – az ukránok két góllal is vezettek, utána támadt fel a Fradi. Ahhoz, hogy a magyar csapat elcsípje a harmadik helyet, amellyel az Európa Ligában folytathatná, ahhoz nyernie kell, vagy pedig 2-2-nél többgólos döntetlent játszani.

Kapcsolódó
A Debrecen 2004-es menetelését másolhatja le a Fradi egy kijevi bravúrral
A párharc győztese az Európa Ligában folytathatja.

Magyar klubcsapat 2004 óta nem érte meg a tavaszt a nemzetközi kupákban, akkor a DVSC az UEFA Kupa 2003-2004-es kiírásában a harmadik körig menetelt, és februárban végül a belga FC Bruges búcsúztatta.

Olvasói sztorik