Nemzetközi foci bajnokok ligája

Ez volt a BL-szezon legrosszabb játékvezetői ítélete?

Bernd Thissen / POOL / AFP
Bernd Thissen / POOL / AFP

Ugyan csak 1-1-es döntetlent játszott hazai pályán a Dortmund a Lazióval, így is biztossá vált, hogy továbbjut a Bajnokok Ligája F csoportjából – már csak az a kérdés, hogy az első vagy a második helyen. A németek ugyanakkor bosszúsak, úgy érzik, Antonio Mateu Lahoz két ponttól fosztotta meg őket egy ítéletével.

Kapcsolódó
Haaland idén már nem lő több gólt
A Dortmund edzőjét nagyon feldühítette az ellenük megítélt tizenegyes.

A 67. percben jutott tizenegyeshez a Lazio, Nico Schulzot látta szabálytalannak a spanyol játékvezető. A visszajátszások alapján ugyanakkor egyértelmű, hogy a játékos elrúgta a labdát, majd csak ezután szaladt neki Szergej Milinkovic-Savic, aki aztán látványosan nagyot esett. Ciro Immobile értékesítette a büntetőt.

Megvoltak a lehetőségeink a második gólra, aztán jött egy teljesen felesleges tizenegyes, ami nem is volt az. Mintha színházban lennénk. Túljátszotta. De továbbjutottunk, ez a legfontosabb

nyilatkozta a meccs után Lucie Favre, a dortmundiak vezetőedzője.

A német csapat az utolsó fordulóban az utolsó helyezett Zenithez látogat, míg a Lazio otthon fogadja a Brugge-t. Az olaszok, ha nem kapnak ki, akkor a Dortmundhoz hasonlóan továbblépnek a csoportkörből.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik