Nemzetközi foci bajnokok ligája

Ilyen sem volt még a BL-ben: női bíró vezet meccset a Fradi csoportjában

Álex Cámara / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Álex Cámara / NurPhoto / NurPhoto via AFP

A francia Stéphanie Frappart vezeti a Ferencvárossal azonos csoportban szereplő Juventus és Dinamo Kijev szerdai, torinói mérkőzését a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörében.

Kapcsolódó
„A nők jobban érzik az érzelmeket a pályán” – UEFA-forradalom vagy új trend?
A Liverpool–Chelsea Szuperkupa-mérkőzést Stéphanie Frappart vezeti.

Az UEFA hétfői bejelentése szerint a sorozat történetében ez lesz az első alkalom, hogy női játékvezető dirigál egy összecsapást az elitsorozatban.

Frappart neve nem ismeretlen, az 1983. december 14-én született játékvezető 2011-ben a francia harmadosztályban, 2014-től pedig a Ligue 2-ben is fújt már férfimeccseket, közben ott volt a 2015-ös női világbajnokságon is, tavaly pedig ő vezette az Egyesült Államok–Hollandia vb-döntőt.

De 2019-re egyébként is büszke lehet, áprilisban – első nőként – a francia élvonalbeli Amiens–Strasbourg mérkőzésen dolgozhatott.

Augusztusban a Liverpool-Chelsea európai Szuperkupa-mérkőzést kapta meg, majd idén az Európa Liga csoportkörében először a Leicester City-Zorja Luhanszk, múlt csütörtökön pedig a Granada-Omonia Nicosia meccset vezette.

Szeptember 6-án a Málta-Lettország mérkőzésen a Nemzetek Ligájában is bemutatkozott.

A Ferencváros és az FC Barcelona szerda esti találkozóján a Puskás Arénában a fehérorosz Alekszej Kulbakov lesz a bíró, akivel a magyar válogatott mérlege három győzelem, a spanyol nemzeti együttes mutatója pedig egy győzelem és egy vereség.

Olvasói sztorik