Nemzetközi foci

Cristiano Ronaldo Maradonáról: Elbúcsúzom egy barátomtól, a világ pedig egy örök zsenitől

ALEJANDRO PAGNI / AFP
ALEJANDRO PAGNI / AFP
Kapcsolódó cikkek

Sokkolta a futballvilágot Diego Maradona halálhíre, szűnni nem akaró búcsúzásokkal van tele a világsajtó, Cristiano Ronaldo, Romário és az NBA-csillag, Magic Johnson sem maradhatott ki a sorból.

Nyilasi Tibor: Maradona nem belerúgott a labdába, hanem simogatta
A magyar futball-legendák mellett neki az argentin volt a number one.

„Elbúcsúzom egy barátomtól, a világ pedig egy örök zsenitől. A valaha volt egyik legjobb, ez utánozhatatlan varázsló. Túl hamar távoztál, olyan örökséget és űrt hagyva, amely sohasem lesz kitöltve. Nyugodj békében, sohasem felejtünk el” – írta Cristiano Ronaldo.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Cristiano Ronaldo (@cristiano) által megosztott bejegyzés

„A barátom elment. Maradona, a legenda! Az argentin, aki a labdával lábán hódította meg a világot. Néhányszor már mondtam, hogy azok közül a játékosok közül, akiket a pályán láttam, ő volt a legjobb” – írta a brazilok világbajnoka, Romário.

Minden idők egyik legjobb kosarasa, a Los Angeles Lakers legendája, Magic Johnson is elköszönt tőle két közös fotóval.

„A világ elvesztette az egyik legnagyobb futballistát, aki valaha is élt Életem egyik csúcspontja volt, amikor megismerkedhettem vele. Nyugodj békében, barátom!”

Maradona otthonában, szívroham következtében halt meg szerdán, 60 éves volt. Az argentin köztársasági elnök a háromnapos nemzeti gyászt hirdetett.

Olvasói sztorik