Nemzetközi foci

Nyilasi Tibor: Maradona nem belerúgott a labdába, hanem simogatta

A0009_dpa / dpa Picture-Alliance via AFP
A0009_dpa / dpa Picture-Alliance via AFP

Nyilasi Tibor számára a szerdán elhunyt argentin labdarúgó-legenda, Diego Maradona volt a number one, akit zsonglőrnek és varázslónak tartott.

Abban a szerencsés helyzetben vagyok, és hatalmas büszkeséggel mondhatom, hogy többször játszottam ellene, és csodálhattam a játékát

– idézte fel az M1-nek Nyilasi a magyar válogatott 1981-es dél-amerikai túráját, amelyen a nemzeti csapat nem hivatalos találkozót játszott többek között az Argentinos Juniorsszal. „Egy-egyet játszottunk, büszkén mondom, én lőttem a gólunkat, ő pedig akkor nem talált be. Olyan jelenség volt, hogy ha az ember ránézett, akkor a tekintete ott maradt kilencven percen keresztül, mintha a többiek nem is lettek volna a pályán.”

Kapcsolódó
„Anyukám azt mondta, én vagyok a legjobb. És én mindig hittem a mamának” – Diego Maradona halálára
Hegyi Iván írása minden idők egyik legnagyobb futballistájáról, aki igazolta: Isten kezéhez Isten lába is tartozik.

Nyilasinak kimondottan kedvenc játékosa volt az argentin világklasszis.

Élvezte a futball minden másodpercét, örömöt akart szerezni a világnak, egy bohém sztár volt, akit nem lehetett nem szeretni, függetlenül attól, hogy az életben voltak jó és kevésbé jó dolgai

– utalt Maradona életvitelére.

Nyilasi Tibor mély fájdalommal és döbbenettel értesült a halálhírről. „A magyar futball-legendák után vagy mellett ő volt nálam a number one. Nekem mindent jelentett, és a világ labdarúgásának is hasonló jelzőt lehetne mondani róla” – fogalmazott.

„Zsonglőr és varázsló volt, még az ellenfelek is fejet hajtottak előtte. Nem emlékszem olyanra, aki rosszat mondott volna róla, függetlenül attól, hogy bohócot csinált belőlük, belőlünk. Nem lehetett leszerelni, olyan adottságai és képességei voltak, ami páratlan. Nekem már az büszkeség volt, hogy a 82-es vébén futhattam utána, mert nem értem utol.”

Kiemelte: Maradona nagyon tisztelte a játékot és a labdát, mert „nem belerúgott, hanem simogatta”.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik