Nemzetközi foci bajnokok ligája

123 éves története során még sosem állt ki úgy a Juve, mint a Fradi ellen

MIGUEL MEDINA / AFP
MIGUEL MEDINA / AFP

Az biztos, hogy nem a Ferencváros elleni mérkőzést fogják emlegetni még évek múlva is Torinóban, legalábbis a mutatott játék miatt. Az olasz rekordbajnok megszenvedett a Fradival a Bajnokok Ligájában, hátrányba is került és csak a 92. percben tudta megszerezni a győzelmet és a továbbjutást érő gólt – 2-1 lett a vége.

Történelmi volt ugyanakkor a mérkőzés: a Juve 123 éves története során először nem volt olasz játékos sem a védelemben, sem a kapuban.

Leonardo Bonucci és Giorgio Chiellini is sérült volt, így Juan Cuadrado (kolumbiai), Danilo (brazil), Matthijs de Ligt (holland) és Alex Sandro (brazil) alkotta a hátsó négyest, míg a kapuban Wojciech Szczesny (lengyel) állt. A Football Italia cikke szerint 4371 mérkőzésnek kellett eltelnie ahhoz, hogy olaszmentes védelemmel álljon ki egy mérkőzésre a csapat.

Kapcsolódó
Myrto Uzuni Cristiano Ronaldós gólörömén pörög az internet
Az albán támadó vezetést szerzett Torinóban és ezt pontosan úgy ünnepelte, ahogy Cristiano Ronaldo szokta.

A Juventus kezdőjében egyébként egy olasz kapott helyet, Federico Bernardeschi, akit a 62. percben a másik pályára lépő olasz váltott, Federico Chiesa. A Fradiban Dibusz Dénes, Lovrencsics Gergő és Sigér Dávid kezdett a magyar játékosok közül, Botka Endre szállt még be a hajrára.

Olvasói sztorik